Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.
    Carmina
    Level 10  
    witam. mam w domu 2 laptopy i komputer stacjonarny, kupiłam dziś drukarkę brother z mozliwością drukowania przez wifi. no i tu zaczyna sie dla mnie czarna magia. myzlałam że zwyczajnie ją podłącze do prądu, wrzuce na kompa sterowniki i wszystko od razu pięknie zacznie działać... a tu lipa. czy ja potrzebuje czegoś jeszcze? próbuje ustawić w drukarce ta zakichaną konfiguracje ale nie mam pojecia o jakim kluczu ona do mnie gada... bo to co znaczy słowo WLAN już załapałam ... chciałam żeby można było drukowac z kazdego komputera , a tymczasem nie da sie z żadnego :( POMOCY

Dodano po 5 [minuty]:

a wiecie co... właśnie mie olsniło że mogę nie zrozumieć odpowiedzi na moje pytanie... hi.
    Anonymous
    Anonymous  
    Carmina
    Level 10  
    drukarka woła o nazwę sieci, klucz WEP lub WPA2-PSK, a o co chodzi z tym routerem? no niby go mam ale czy do tego żeby połączyć drukarke z laptopem przez wifi jest mi potrzebny router? kurcze jak kupiłam laptopa to do razu mi załapał internet a teraz to wszystko takie skomplikowane...
    Anonymous
    Anonymous  
    mar1aczi
    Level 26  
    Co to dokładnie za drukarka? Ma również port LAN (RJ45)?
    Dodatkowo na drukarce musisz ustawić stałe IP, bo jeśli będzie pobierała sobie z DHCP i nie będzie on przypisany do mac adresu drukarki, tzn. zawsze ten sam, to będą problemy z drukowaniem.
    Carmina
    Level 10  
    hej .
    moi mili, okazało sie że dałam rade :) nie bardzo wiem jak i pewnie drugi raz juz tego nie powtorze ale powpisywałam jakies duperele + hasło dostepu do mojego rutera no i poszło. hura :D
    dzieki za chęci. pozdrawiam
    Anonymous
    Anonymous