Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Toshiba Equium L300 - poszukuję sterowników

skodiman 29 Sep 2009 13:43 5602 9
    skodiman
    Level 9  
    Witam, moj laptop to toshiba equium L300-17Q, dostałem go w prezencie w poczatkowym windows vista, i od razu szybciutko wgrałem xp, Problem w tym ze gdy wgrałem windowsa to w menadzeze urzadzen karta graficzna była costam pisało X3100, i wtedy gry chodziły na laptopie (mianowicie Mercedes Benz World Racing, Kran Simulator 2009, chodzily bardzo dobrze) Need for speed undergorund 2 wczesniej chodzil i nadal chodzi, lecz teraz pisze w menadz... Mobile Intel R 965 Chipset Family, gry nagle przestaly dzialac, nawet dokupilem 1 GB ram, wiem ze jest to zintegrowana karta gradiczna, i wiem takze ze (Mobile Intel R 965 Chipset Family to jest to samo co ta karta x3100) lecz gry przestaly dzialac, sterowniki ściagałem z www.tos hiba.pl szukałem w internecie innego rozwiazania lecz nie znalazłem,

Jest ktos w stanie pomóc, jakies rady lub cos?

Aha, w Kran Simulator wyskakuje blad cos 3D wiec cos z akceleratorem, ale problem musi byc w grafice bo wczesniej dzialalo, mecze sie z tym juz od paru miesiecy.

Miałem pomysl, ze to moze od Windowsa, wczesniej mialem XP SP2 teraz mam XP SP3? Moze Windows cos zmienia sobie sam?

Z góry dziekuje o pomoc.

Przepraszam za taki długi post.

Jeszcze dodam, ze w menadzerze urzadzen, mam dwa zapytajniki, Kontroler magistrali zarzadzania systemem, urzadzenie modemowe na Magistrali High Definition Audio. To drugie to albo modem, albo dzwiek, ale dzwiek mi dziala.
    skodiman
    Level 9  
    Lecz czy bedzie mi wykrywalo karte graficzna ta X3100, bo jak tak pisze w menadzeze to gry wtedy chodza, wszyskie sterowniki instalowalem ze strony toshiby i nadal mam 2 wykrzykniki, probuje wszystko od nowa sciagnac i zainstalowac, jak skoncze to dam znac. Z GORY DZIEKUJE.
    User removed account
    User removed account  
    skodiman
    Level 9  
    Owszem zniknal jeden z nieznanych urzadzen, zostało urzadzenie modemowe, zaistalowanie kazdego dostepnego sterownika nie rozwiazalo problemu z grami, nadal nie chodza te ktore kiedys chodzily na tym laptopie i to bardzo dobrze, wiecie dlaczego przestaly dzialac??
    User removed account
    User removed account  
    skodiman
    Level 9  
    Tak oczywiscie Direct jest zaistalowany wersja, 9.0c, lecz jedna z tych gier obsługuje Direct 8.1, wiec w tym raczej nie problem, Moze wina Windowsa?? wczesniej mialem SP2 teraz SP3, moze jakies sterowniki graficznej sie "gryzą"??

a indentyfikator sprzetu to jest (sa dwie linikji)

HDAUDIO\FUNC_02&VEN_14F1&DEV_2C06&SUBSYS_14F10000&REV_1000
    HDAUDIO\FUNC_02&VEN_14F1&DEV_2C06&SUBSYS_14F10000
    User removed account
    User removed account  
    skodiman
    Level 9  
    Przepraszam ze tak poźno odpisuje, wiec tak, sterowniki nie pomogly na wszystkie problemy, gry nadal nie chodza, lecz mam PROBLEM z wgraniem XP SP2 znowu cos sie dzieje, nie wykrywa mi dysku, zaden widnows SP2 probowalem zainstalowac 2, lecz windows SP3 ktorego mam na plycie normalnie wszystko bez problemowo sie zainstalowalo, wiecie co jest porzyczyna?? czytalem na internecie ze to przez to ze to dysk (chyba) SATA, mozecie pomóc?? jak zainstalowac sp2? Dodam, kiedys wgrywal sie bez problemowo sp2.
    User removed account
    User removed account