Witam, moj laptop to toshiba equium L300-17Q, dostałem go w prezencie w poczatkowym windows vista, i od razu szybciutko wgrałem xp, Problem w tym ze gdy wgrałem windowsa to w menadzeze urzadzen karta graficzna była costam pisało X3100, i wtedy gry chodziły na laptopie (mianowicie Mercedes Benz World Racing, Kran Simulator 2009, chodzily bardzo dobrze) Need for speed undergorund 2 wczesniej chodzil i nadal chodzi, lecz teraz pisze w menadz... Mobile Intel R 965 Chipset Family, gry nagle przestaly dzialac, nawet dokupilem 1 GB ram, wiem ze jest to zintegrowana karta gradiczna, i wiem takze ze (Mobile Intel R 965 Chipset Family to jest to samo co ta karta x3100) lecz gry przestaly dzialac, sterowniki ściagałem z www.tos hiba.pl szukałem w internecie innego rozwiazania lecz nie znalazłem,
Jest ktos w stanie pomóc, jakies rady lub cos?
Aha, w Kran Simulator wyskakuje blad cos 3D wiec cos z akceleratorem, ale problem musi byc w grafice bo wczesniej dzialalo, mecze sie z tym juz od paru miesiecy.
Miałem pomysl, ze to moze od Windowsa, wczesniej mialem XP SP2 teraz mam XP SP3? Moze Windows cos zmienia sobie sam?
Z góry dziekuje o pomoc.
Przepraszam za taki długi post.
Jeszcze dodam, ze w menadzerze urzadzen, mam dwa zapytajniki, Kontroler magistrali zarzadzania systemem, urzadzenie modemowe na Magistrali High Definition Audio. To drugie to albo modem, albo dzwiek, ale dzwiek mi dziala.
Jest ktos w stanie pomóc, jakies rady lub cos?
Aha, w Kran Simulator wyskakuje blad cos 3D wiec cos z akceleratorem, ale problem musi byc w grafice bo wczesniej dzialalo, mecze sie z tym juz od paru miesiecy.
Miałem pomysl, ze to moze od Windowsa, wczesniej mialem XP SP2 teraz mam XP SP3? Moze Windows cos zmienia sobie sam?
Z góry dziekuje o pomoc.
Przepraszam za taki długi post.
Jeszcze dodam, ze w menadzerze urzadzen, mam dwa zapytajniki, Kontroler magistrali zarzadzania systemem, urzadzenie modemowe na Magistrali High Definition Audio. To drugie to albo modem, albo dzwiek, ale dzwiek mi dziala.