Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

jaki subwoofer do passata b5

jogi23 01 Oct 2009 17:10 5536 27
    jogi23
    Level 10  
    co kupic subwoofer infinity 1220de czy vibe chce wydac 1500 zl slucham muzy techno
    qstosz
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Te 1500 to na sam głośnik?

czemu akurat te?

jaki wzmacniacz ma go karmić ?

podaj pozostałe komponenty twojego ca

jaka muzyka i co chcesz osiągnąć ?
    bmw_e36_coupe
    Level 21  
    Najpierw napisz jaki masz wzmacniacz, bo w tej cenie to już można polecieć w potężną moc. Zależy na czym Ci zależy...
    jogi23
    Level 10  
    Nie mam jeszcze wzmaka ale myslalem o blaupunkcie 4100 a suba chcialem o mocy rms 400-600 wat,muzy to slucham techno i house a efekt ma byc halas na zewnatrz ,moj znajomy ma suba o mocy rms 350 wat nie pamietam mocy wzmaka auto ma audi A4 nie ma zadnego efektu na zewnatrz bo ma podobno wygluszony bagażnik?A za 1500zl chcialem kupic suba i wzmacniacz
    Pablo155
    Level 16  
    Jeżeli chcesz żeby było cię słychać zanim pojawisz się na horyzoncie ,:)
    to tuba infinity ( (numer 758594632)
    jeżeli oczywiście masz tyle miejsca w bagażniku, i nie jest ci on potrzebny.:)
    RafałVR6
    Level 13  
    ''Tuba''???.Jak już to skrzynkę
    jogi23
    Level 10  
    Wlasnie oto mi chodzi zeby bylo mnie slychac na horyzoncie tak jak piszesz,a jesli tuba infinity to jaki wzmacniacz

Dodano po 8 [minuty]:

Nie chce kupowac osobno jakis sub potem srzynie i skladacto,tylko gotowy subwoofer lub tube o duzej mocy rms 400-600wat i do tego odpowiedni wzmacniacz
    DrWatson
    Level 14  
    Dlaczego chcesz żeby Cię słyszano na horyzoncie?
    rucin_
    Level 21  
    Powiem wam tylko ze do paska b5 musi być mocny sprzet bo est wygłuszony.
    Miałem w seacie toledo suba magnat xecutor 1200 i nie szło wysiedzieć a jak przełożyłem do paska to taki normalny,miekki basik.
    Pablo155
    Level 16  
    Ten Passat to kombi czy sedan?
    rucin_
    Level 21  
    Sedan/limuzyna i to dlatego chyba tak jest.
    lichus690jp
    Level 17  
    Proponuje skrzynie MTX RT12-AV lub Lanzara MAX 12. A jakiego masz wzmaka?

PS.
    Ja mam lanzara MAX 12 pod wzmakiem carpowera i słychać bardzo daleko. Oczywiście to w rodziców samochodzie bo ja jestem na kupnie :) pozdrawiam
    rucin_
    Level 21  
    Magnat xcite 301 200 wat rms w mostku a głośnik ma 220.
    Jak było w seacie to było słychac mnie daleko.
    Pablo155
    Level 16  
    Zobacz czy za siedzeniami jest blacha i czy tylna półka też jest z blachy ,najlepszy efekt mozna uzyskać jak poniżej i na tej konstrukcji trzeba zrobić zestaw, z głośnikim skierowanym w strone kabiny

jogi23
    Level 10  
    Półka jest blachy a z tyłu siedzenia z materiału a pod chyba blacha to co kupić skrzynie,tu kolega pisze ze Lanzar 12 jest odpowiedni mozesz wiesz gdzie mozna kupić gotową skrzynie i do tego wzmacniacz,tylko ja jest w Anglii to alegro chyba odpada pozdr
    Pablo155
    Level 16  
    LanzaRy są tanie jak juz chcesz zrobic jadke to dual:)
    zobacz na ww.mdspoland jest skrzynia

za 376 zł masz bega bombe:) 2 lanzary i zostanie na dobrego monoblocka..

2 LANZARY 4 OHM-owe spinasz na 2 ohmy i wzmacniacz car power 1/1000 D
    ZA 900ZŁ masz 1500 Watt ,,
    rucin_
    Level 21  
    Dokładnie jak pisze jogi 23 jest blacha na siedzeniach i półka tak samo i do tego wygłuszona jest i dlatego tak słao gra.A ja niemam mozliwości takiej jak na rysunku bo ja mam tube.Ale wkształcie 6 kąta z płyty nie zaden karton.
    Pablo155
    Level 16  
    A czy pośrodku niema takiej klapki na narty np? powinna być.
    jeżeli nie to dobże byłoby zrobić otworki :) znaczy wydupczyć dziure dużą.
    na fotce nie jest karton tylko mdf..
    rucin_
    Level 21  
    Mam jedną tube i jest z klejonego kartonu.
    Niewiem chyba coś jest takiego jak ten otwór na narty.(Dzis spotkalem sie z tym w bmw).Ale i tak dobrze gra.
    Pablo155
    Level 16  
    Tuba infinity jest z giętego drewna, a te z kartonu to do forda kartona czytaj trabant:) tak można je porównać ............(:

Ale obydwa są made in Germany może mają ze sobą coś wspólnego...??

Było nie było nadchodzi rewolucja technologiczna Trabant z silnikiem elektrycznym...
    Das is zupa:P

A tak na poważnie to chyba ta tuba infinity będzie dużo lepsza niż magnat tańsza niż
    2 lanzary ,...poz
    rucin_
    Level 21  
    Tego magnat xecutor 1200 jusz niema dawno.Szkoda bo to bdb przertworniki.Potrafią nieżle zagrać.
    jogi23
    Level 10  
    Jednak chyba kupie 2 Lanzary wszyscy je chwalą odpowiednia moc.Jak masz czas to na stronie ALPHA CAR AUDIO jest duzy wybór sobwooferów moze Mi cos doradzisz moze znajdziesz cos jeszcze lepszego pozdro
    RafałVR6
    Level 13  
    2 x Infinity REF 1250 w bassreflexie i słychac cie bardzo daleko i jeszcze na dobry wzmacniacz zostanie kasy
    jogi23
    Level 10  
    No Kicker na tym filmiku robi wrażenie a powiedz mi czym mam napedzic Kickera 750RMS wat jakim wzmacniaczem pozdro
    crazy_88
    Level 42  
    kicker raczej ci się nie sprawdzi w muzyce techno takie jest moje zdanie.