Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Ford Escort 1.8 TD, 1995 r. nie odpala

Achmedzik 01 Paź 2009 17:11 2886 11
  • #1 01 Paź 2009 17:11
    Achmedzik
    Poziom 9  

    Witam.!

    Mam taki problem, mianowicie mój samochód nie chce odpalić.! Sytuacja wygląda tak, rano odpaliłem go bez problemu, Po południu już nie mogłem, wyglądało to tak jakby akumulator się rozładował, ale trzy dni wcześniej go ładowałem.! Nie można go odpalić za pomocą kabli rozruchowych.! Światła w stacyjce przygasają.! Jak się go podłączy pod prostownik to też nie odpala.! I nie kręci rozrusznik. Co to może być.?

    Dzięki za pomoc...

    0 11
  • #2 01 Paź 2009 17:26
    Scalak5
    Poziom 22  

    Najprawdopodobniej padł ci rozrusznik.

    0
  • #3 01 Paź 2009 17:30
    Explosivelabs
    Poziom 12  

    Na początek przejrzyj klemy i przewody prowadzące od akumulatora do masy nadwozia i rozrusznika.

    0
  • #4 01 Paź 2009 17:37
    Achmedzik
    Poziom 9  

    Tzn w jakim sensie je przejrzeć.?

    0
  • #5 01 Paź 2009 17:40
    balonika3
    Poziom 36  

    Achmedzik napisał:
    Tzn w jakim sensie je przejrzeć.?

    Miejsca połączeń.

    0
  • #6 01 Paź 2009 17:49
    Achmedzik
    Poziom 9  

    Chłopaki sytuacja wygląda teraz tak: bez sprawdzania niczego, samochód odpalił od razy, bez kręcenie po uprzednim 4 godzinnym ładowaniu akumulatora, co jest grane.?
    A i w jakim położeniu powinna być wskazówka od ładowania akumulatora.? Bo u mnie nawet nie chce drgnąć.!

    0
  • #7 01 Paź 2009 19:33
    Scalak5
    Poziom 22  

    Nie wiem jak go próbowałeś odpalić z innego i nie przyniosło efektu,ale jak ci się udało to nie wskazówka tylko miernik w rękę i sprawdź czy masz ładowanie a przypuszcza iż nie będzie.

    0
  • #8 01 Paź 2009 19:36
    Achmedzik
    Poziom 9  

    Ładowanie jest, bo wskazówka podniosła się przed literkę N w słowie NORMAL, więc nie wiem o co biega teraz...

    0
  • #9 01 Paź 2009 19:40
    Scalak5
    Poziom 22  

    Człowieku jakie normal ty mi piszesz o temperaturze kontrolka od ładowania jest nie wskazówka albo słuchaj porad i mierz ładowanie chcesz porad to ich słuchaj.

    0
  • #10 01 Paź 2009 19:45
    Achmedzik
    Poziom 9  

    Ale po co odrazu się tak unosić .? Nie można na spokojnie.? Nie każdy się zna na mechanice czyż nie.? I spokojnie "słucham" rad...

    0
  • #11 01 Paź 2009 20:13
    Scalak5
    Poziom 22  

    Nikt się nie unosi to nie na tym polega tylko jeśli prosisz o poradę to w miarę możliwości je wykonaj .Pisałeś nie możesz odpalić sam znalazłeś przyczynę iż coś nie halo z akumulatorem jeśli temat by się zaczynał od tego momentu to już dawno byś wiedział co jest więc jeśli nie chcesz inwestować od razu w akumulator to weź miernik podłącz do akumulatora/odpal auto/ i sprawdź czy masz to ładowanie/powyżej 13volt/ następnie czy po włączeniu zapłonu zapala się kontrolka ładowania a po uruchomieniu gaśnie.A następnie podziel się informacjami to będziemy radzić dalej. :please: :please: :please:

    0
  • #12 01 Paź 2009 20:21
    Achmedzik
    Poziom 9  

    Dobrze, jutro dam znać co i jak.!

    0