Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Samsung C3050, jak ściągnąć simlock?

losiek92 02 Oct 2009 17:02 44097 13
    losiek92
    Level 10  
    Witam
    Mam telefon Samsung C3050 zakupiony za 1 zł w Orange czy jest jakiś domowy sposób na ściągniecie simlocka z Samsunga C3050 (Orange) Nie mam żadnych kabli ani nic. Czy będzie jednak potrzebna wizyta w serwisie ? Ile może kosztować ściągnięcie z tego modelu ?

I tak przy okazji jaki kabel USB podejdzie do tego telefonu ? Mógłby ktoś podać link z Allegro ?
    krzysiek-b11
    Level 24  
    serwis :P kabel od l760
    losiek92
    Level 10  
    Czyli tylko serwis :/ szkoda, a ile może kosztować tak orientacyjnie ściągnięcie simlocka ?

EDIT:

Jeszcze jedno pytanie, czy jeżeli pojadę do komisu ściągnąć Simlock Orange to gwarancja na telefon już nie będzie ważna ?
    losiek92
    Level 10  
    Do L760 ? czyli ten będzie działał napewno ?

http://alleXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

A skąd wiesz że kabel od L760 będzie działał pod C3050 ?

Moderated By poochone:

Na forum nie podajemy linków do aukcji allegro.

mobista
    Level 35  
    Kolego nie ściągniesz simlocka w domu. Koszt w serwisie od 20 PLN w górę. Gwarancja oczywiscie przepada.
    losiek92
    Level 10  
    Do L760 ? czyli ten będzie działał napewno ?
    ziome3eknh
    Level 16  
    Tak będzie działał na pewno. Takie same ma styki i wejście. To jest tak jak w telefonach Nokia i Sony Ericsson też z innych modeli pasują kable do telefonu innego.
    losiek92
    Level 10  
    No to dobrze :) Ale w takim razie po co jest podawane z jakimi modelami kabel jest kompatybilny ?
    tomasz_rsl
    Level 11  
    Bo na przykład w przypadku starszych nokii jest inne wyjście dla pary RX TX poza tym stare platformy działają na tych kablach ponieważ emuluje się w nich port com inne jest wyjście dla DKA-2 a inne dla DKA-5 kolega podał ci kabel z modelu L760 ale i tak musi on być zakończony końcówką RJ-45 i podpięty do urządzenia serwisowego.
    losiek92
    Level 10  
    Czyli będzie działał ?
    dominikuso
    Level 13  
    Kolego zakończony końcówką RJ-45 tzn. mowa o kablu serwisowym końcówka ta wygląda tak jak końcówka telefonu stacjonarnego - taki kabel bedzie użyty w serwisie przy simlocku. Natomiast kabel USB (jak sama nazwa wskazuje) będzie zakończony tradycyjnym USB i taki kabel będzie na 100% działał. czyli simlock ok.20zł i kabel ok.20zł jak będziesz kupował ten kabel sprzedawca na pewno będzie wiedział jaki ma dopasować do twojego modelu.
    losiek92
    Level 10  
    Ale zaszła pomyłka chodzi mi o zwykły kabel nie serwisowy, najzwyklejszy kabel do przesyłania plików na telefon.

Dodano po 3 [godziny] 20 [minuty]:

No to jak zwykły kabel kompytabilny z L760 podejdzie do C3050 (chodzi o najzwyklejszy kabel USB)
    dominikuso
    Level 13  
    Normalnie podejdzie! Poprostu jest identyczny i służy do wielu modeli samsunga na takie gniazdo. Twój saamsung ma takie jak l760! TO TAK SAMO JAK BATERIA PALUSZEK PASUJE DO WIELU RÓŻNYCH URZĄDZEŃ!
    losiek92
    Level 10  
    Witam, znalazłem informację o kartach X-Sim. Bardzo by mi pomogła taka karta bo nie musiałbym ściągać simloicka. Wie ktoś czy jakaś karta X-Sim podejdzie do Samsunga C3050 ?

Bardzo proszę o pomoc.