Czy ktoś ma i użytkuje piecyk naftowy? A może lepszy jest piecyk na gaz? Który zostawia mniej zapachu? Potrzebuję dogrzać pomieszczenie ok 50 m2.
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over theregsmangel wrote:Czy ktoś ma i użytkuje piecyk naftowy? A może lepszy jest piecyk na gaz? Który zostawia mniej zapachu? Potrzebuję dogrzać pomieszczenie ok 50 m2.
sp5vyh wrote:A słyszałeś o spalaniu katalitycznym? Widziałeś taki piecyk od środka? Jest wiele czujników i najmniejsze odstępstwo od normy przerywa proces spalania! Jest bezpieczny i nie wydziela nic co by truło.
katje wrote:Trujecie się na własną odpowiedzialność ale lepiej nie wprowadzajcie ludzi w błąd że to takie dobre. Jedzenie arszeniku w małych ilościach też nie spowoduje śmierci ale skutki będą póżniej. Dziwię się że ktoś z własnej woli oddycha tak "świerzym" powietrzemmam piecyk naftowy z wentylatorem i wspomaganiem elekrtycznym,uyzwam go juz 4 lata i jest super ! mam pytanie, czy mozna dostac jakies tansze paliwo do tych piecykow? znajomi w holandii kupuja paliwo naftowe na stacji benzynowej q8, jest duzo tansze niz te w hipermarketach i dobrze dziala, smierdzi tylko przy wlaczeniu i wylaczeniu.
keseszel wrote:Jak się śpi, to musi być to piecyk z odprowadzeniem spalin do komina!!! Spaliny mogą spowodować zatrucie! Są różne "kozy" na gaz ziemny, z odprowadzeniem spalin do komina (ciągu spalinowego).Używałem piecyka gazowego, katalitycznego do ogrzewania mieszkania ponad 20 lat temu. Było ciepło. Czasem było czuć lekki smród gazu. Spałem przy tym piecyku. Okna miałem plastiki, rozszczelniałem na noc jak kładłem się spać. Naftowego nie miałem. Teraz szukałem gazowego, do domu.