Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Problem z wentylatorem w chłodzenie gigabyte

doman150 02 Paź 2009 21:12 747 8
  • #1 02 Paź 2009 21:12
    doman150
    Poziom 12  

    Cześć!Mam następujący problem kupiłem używany coolerek gigabyte 3D ultra.Podłączam go do kompa żeby sprawdzić jak chodzi i tu zonk ;/ diody się świecą a wiatrak stoi buczy tylko jakby chciał a nie mógł... nie reaguje też regulator obrotów.Jaka jest tego przyczyna? Help.

    0 8
  • #2 02 Paź 2009 21:13
    Xylometazolin!
    VIP Zasłużony dla elektroda

    A jak delikatnie go 'pchniesz' to też nie rusza?

    0
  • #3 02 Paź 2009 21:16
    doman150
    Poziom 12  

    no rusza :)

    0
  • #4 02 Paź 2009 21:20
    Xylometazolin!
    VIP Zasłużony dla elektroda

    A na pewno próbujesz go uruchomić z 12V? Jeśli tak to jest po prostu 'zajechany'.

    0
  • #5 02 Paź 2009 21:24
    doman150
    Poziom 12  

    Tak podłaczam go do dyskietek bo takie jest wejście i pod zasilacz(tak jak np.do pegazusa) a to samo muszę ''pchać'' żeby szedł

    0
  • #6 02 Paź 2009 21:26
    Xylometazolin!
    VIP Zasłużony dla elektroda

    Czyli jest 'zajechany'. Przeczyść go sposobem opisanym w FAQ (mój podpis).

    0
  • #7 02 Paź 2009 21:28
    doman150
    Poziom 12  

    a mógłbyś wysłać link?

    0
  • Pomocny post
    #8 02 Paź 2009 21:29
    Xylometazolin!
    VIP Zasłużony dla elektroda

    doman150 napisał:
    a mógłbyś wysłać link?


    Nie, nie mógłbym. Post wyżej napisałem Ci gdzie znajdziesz odpowiedź. To na tyle z mojej strony.

    0
  • #9 02 Paź 2009 22:23
    doman150
    Poziom 12  

    Ok.Spróbuje to zrobić i odpisze.Dzięki:)

    Dodano po 50 [minuty]:

    Dzięki raz jeszcze pomogło :)

    0
  Szukaj w 5mln produktów