Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Fujitsu Siemens Amilo Li 1718 - nie działa k. wifi pod WinXP

HeartCom 02 Paź 2009 23:33 7975 5
  • #1 02 Paź 2009 23:33
    HeartCom
    Poziom 8  

    Witam
    Wątków tutaj już tym podobnych trochę było, przewertowałem co znalazłem, ale wskazówki w tamtych postach jednak okazały się nieskuteczne. Pytanie w czym problem? Zakładałem już uszkodzenie karty WiFi ale nie. Pod Vistą działa. Potrzebny jest jednak XP a na nim połączenie z internetem. Czas na zmiany i przesiadka z kabla na WiFi. Tutaj zaczynają się schody. Karta to Atheros AR5007EG. Teraz w woli ścisłości aby nie było włącz kartę. Karta jest włączona, w menadżerze plików rozpoznaje poprawnie. Żadnych wykrzykników. Czy ja pomijam gdzieś jakiś szczegół, czy te karty są jakoś blokowane, że pod XP nie chodzą? Ściągałem stery, które niby miały chodzić pod XP. Żadnych efektów. Zainstalowałem pod Vistę wyskoczył wykrzyknik więc na pewno nie tędy droga:) Ktoś się spotkał z taką bolączką? W laptopie tym mam tylko jedną antenę obecnie podpiętą pod gniazdo MAIN. Vista działała jednak zarówno na MAIN jak i AUX. Wpisywałem nazwę sieci z hasłami na sztywno i też nic. Z tego co widzę nieliczni rozwiązali ten problem ale jak u mnie ich wskazówki z jakiś powodów zawiodły. Więc stoję nadal w miejscu. Głowa zaczyna parować więc liczę na Waszą pomoc:) Serdeczne dzieki i do usłyszenia

  • #3 03 Paź 2009 00:29
    HeartCom
    Poziom 8  

    A dziękuję, ale z tym nie miałem problemu;) Pobrałem ten sterownik tak polecany przez innych jednak na moją bolączkę nie zadziałał. Dzięki niemu między innymi poprawnie jest karta rozpoznawana w menadżerze ale... ale tylko tyle, żadnej sieci mi nie wykrywa. Może jakaś aplikacja Firmy Atheros do zarządzania pod XP by się zdała? Nie wiem już może wymyślam, ale na tych sterach nadal sieci mi nie wykrywa, nawet siadając niespełna metr od routera;) Jakieś inne sugestie??

    Dodano po 30 [minuty]:

    a może w moim przypadku trzeba dokonać jakiś zmian w zaawansowanych ustawieniach karty: Preambułe itp ustawienia z tej zakładki. Może ktoś powie jakie ma, może u mnie jakiejś brakuje bądź złe mam przypisane jakieś ustawienia. Sterownik bowiem instalowałem już ze wspomnianej strony. Nie chce nic formatować, Może byłoby je wszystkie najlepiej wyżucić w jakiś sposób i jeszcze raz zainstalować jakieś polecane. Przez aktualizowanie sterowników nawet nie odpowiednich z wersją systemu, może być ze zostały nadpisane jakieś złe ustawienia przez co karta nawet iż nie zgłasza problemów ze sterownikiem to mimo to i tak mi nie wykrywa sieci?
    Dzieki za wszelką pomoc

  • #4 03 Paź 2009 01:08
    iie
    Poziom 15  

    a masz zainstalowany lancz mendżera ze strony fsc?

  • #5 03 Paź 2009 08:06
    remiqeu
    Poziom 20  

    Dokładnie. Ja miałem ostatnio tez ten problem. Karta bez aplikacji tylko ze sterownikami nie ruszała ani na windows xp ani na windows seven tylko i wyłącznie na viście. Zainstaluj aplikację do zarządzania wi-fi.

TME logo Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
TME Logo