Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Sharp sx8800 plus avt2132 plus karta dzwiękowa na usb- probl

predatus 04 Oct 2009 12:49 1284 5
    predatus
    Level 10  
    Witam,
    posiadam jak w tytule Sharpa sx8800, dołożyłem do niego preampa avt2132 w podstawowej konfiguracji tyle że zamiast ne5532 dałem lme49860. Teraz do rzeczy kupiłem na alledrogo kartę dźwiękową na usb taka za 10zł i problem jest tego typu że tony wysokie jak i niskie muszą być na minimum, jak tylko trochę więcej podkręcę to wzmacniacz się przesterowuje to znaczy charczy. Czy może to być wina preampa avt2132? czy ta karta na usb to taki złom?
    Pozdrawiam
    Krzysztof L.
    Level 34  
    Sam przedwzmacniacz, może być zbyt dużym wzmocnieniem dla stopnia końcowego "Sharp". Przedwzmacniacz jest z regulacją poziomu sygnału na wyjściu?

p.s. Jakaż to "dźwięko-karta USB", w cenie 10pln? 8-O
    predatus
    Level 10  
    Krzysztof L. wrote:
    Sam przedwzmacniacz, może być zbyt dużym wzmocnieniem dla stopnia końcowego "Sharp". Przedwzmacniacz jest z regulacją poziomu sygnału na wyjściu?

p.s. Jakaż to "dźwięko-karta USB", w cenie 10pln? 8-O

Tak przedwzmacniacz jest z regulacją poziomu sygnału na wyjściu, zamontowałem potencjometr chyba 50k, wcześniej miałem w kompie kartę dźwiękową na pci na chipie 8738 ale dawała strasznie duże szumy, dodam że jak podepne sygnał z mp3 to sharp gra całkiem przyzwoicie.

A co do dźwięko-karty na usb to taka w podobie do pendriva , myślałem że będzie grać jak z mp3:)
    Pozdrawiam
    Krzysztof L.
    Level 34  
    :)

Posprawdzaj jeszcze z innych źródeł sygnału, np. DVD, magnetofon (jeżeli posiadasz), odtwarzacz płyt kompaktowych, itp. Jeżeli wszystko będzie ok, to raczej cena "dźwięku USB" była odpowiednia do jakości...
    predatus
    Level 10  
    Może wymienić jeszcze tego lme49860 na ne5532 albo lm4562 takie jeszcze mam, czy to raczej nic nie pomoże?.
    Czy chodzi o to że z tej karty na usb jest sygnał za słaby?
    Pozdrawiam
  • Helpful post
    Krzysztof L.
    Level 34  
    Wątpię aby pomogła wymiana na inną kostkę operacyjną - najczęściej różnią się parametrami S/N i zniekształceniami. Zastosuj lepiej tłumik regulowany zaraz za wyjściem z tego "dźwięku USB".