Cze dostałem drukarke Xerox 4508 z uszkodzonym mechanizmem (oberwany tryb przy zgrzewarce) Udalo mi się to naprawić ale na wydrukowanej stronie z lewej strony zostawia mi czarny pasek (na samym brzegu - tak o szerokosci 0.5 cm) Zgrzewarka (chyba tak się to nazywa) to nie będzie bo czarny pasek zostaje na wałku magnetycznym tonera (heh tam gdzie byc powinien:P). Rozebrałem toner wyczyściłem wałki (chyba wszystkie) złozyłem i nic nadal pasek zostaje na wałku. Wałek raczej nie jest tłusty w tym miejscu wyczyściłem go ładnie chusteczką chigieniczną nasączoną denaturatem. Jak chce zdjąć toner z wałka to jest w tym miejscu raczej mocno przyczepiony tak jak by wałek był namagnesowany. Co moze być przyczyną takiego stanu rzeczy. Diodki nie są zakurzone. Nie wiem jak drukowała wczesniej bo jest niewiadomego pochodzenia i tylko u mnie stała pół roku. Resza kartki jest wydrukowana super.
Prosiłbym o dokłade wyjasnienia bo to jest pierwsza laserowa jaka robie i jeszcze niebardzo sie orientuje heh co pewnie widac po moich wczesniejszych mało fachowych wyjasnieniach.[/b]
Prosiłbym o dokłade wyjasnienia bo to jest pierwsza laserowa jaka robie i jeszcze niebardzo sie orientuje heh co pewnie widac po moich wczesniejszych mało fachowych wyjasnieniach.[/b]