Witam !
Posiadam taką listwę Matrix - Elpigaz XJ544.07.
Niestety wygląda na to, że listwa zaczyna padać
Ma sporo przejechane (około 150tys). Z tego co wiem nie była naprawiana a co najwyżej czyszczona (choć poprzedni właściciel mówił, że był wymieniany jeden wtryskiwacz , ale w to wątpie bo to jest listwa
Byłem u znajomego gazownika , wymienił mi kabelek od mapsensora (był cały popękany) ale niestety nic nie pomogło z moimi problemami.
Gazownik po dźwięku silnika stwierdził że padł jeden wtrysk i trzeba listwę wymienić ...
Na stronie Elpigazu listwa Matrix XJ544.07 kosztuje około 1000zł netto ...
Na Allegro są listwy Matrix (oryginalne) XJ544.18 (inne cyferki po kropce).
Czy to są te same listwy a Elpigaz nakleja jedynie "naklejkę" ?
Czy te cyferki 18 i 07 po kropce to jakaś "podwersja" listwy ?
Na Allegro listwa MAtrix XJ544 (na naklejce napisane jest XJ544.18) kosztuje 520zł brutto ..
Zauważyłem też że na Allegro są listwy Matrix - Taurus za około 280zł , czyli prawie 2x taniej niż Matrix XJ544 ...
I teraz pytanka:
1. Czy listwa Matrix XJ544.18 jest zgodna z listwą Matrix Elpigaz XJ544.07 ?
2. Czy mogę zmienić listwę Matrix XJ544.07 na listwę Matrix Taurus ? Czy trzeba by coś przerabiać ? Czy wymiary i rozmiary i itd są takie same ? Czy wystarczy na miejsce starej listwy włożyć nową i to wszystko czy wymaga jakiś przeróbek ?
Czy ktoś wogóle używa taką listwę ?
Dziękuję
Posiadam taką listwę Matrix - Elpigaz XJ544.07.
Niestety wygląda na to, że listwa zaczyna padać

Ma sporo przejechane (około 150tys). Z tego co wiem nie była naprawiana a co najwyżej czyszczona (choć poprzedni właściciel mówił, że był wymieniany jeden wtryskiwacz , ale w to wątpie bo to jest listwa

Byłem u znajomego gazownika , wymienił mi kabelek od mapsensora (był cały popękany) ale niestety nic nie pomogło z moimi problemami.
Gazownik po dźwięku silnika stwierdził że padł jeden wtrysk i trzeba listwę wymienić ...
Na stronie Elpigazu listwa Matrix XJ544.07 kosztuje około 1000zł netto ...
Na Allegro są listwy Matrix (oryginalne) XJ544.18 (inne cyferki po kropce).
Czy to są te same listwy a Elpigaz nakleja jedynie "naklejkę" ?
Czy te cyferki 18 i 07 po kropce to jakaś "podwersja" listwy ?
Na Allegro listwa MAtrix XJ544 (na naklejce napisane jest XJ544.18) kosztuje 520zł brutto ..
Zauważyłem też że na Allegro są listwy Matrix - Taurus za około 280zł , czyli prawie 2x taniej niż Matrix XJ544 ...
I teraz pytanka:
1. Czy listwa Matrix XJ544.18 jest zgodna z listwą Matrix Elpigaz XJ544.07 ?
2. Czy mogę zmienić listwę Matrix XJ544.07 na listwę Matrix Taurus ? Czy trzeba by coś przerabiać ? Czy wymiary i rozmiary i itd są takie same ? Czy wystarczy na miejsce starej listwy włożyć nową i to wszystko czy wymaga jakiś przeróbek ?
Czy ktoś wogóle używa taką listwę ?
Dziękuję