Witam wszystkich
Stoję przed dylematem wyboru TV do dużego pokoju w nowym domu:)
Zastanawiałem się czy plazma czy lcd i w końcu przekonałem się chyba do plazmy,
Omówię po krótce jakie warunki użytkowania:
-duży pokój
-oglądanie TV (cyforwa, kabelek HDMI, jakość HD czasami ale rzadko)
-podlączenie komputera (na tym samym TV będę używać także komputera, tu moje największe obawy co do plazmy, o wypalanie np pulpitu albo cos takiego..)
-nie ważne audio TV, będzie sprzęt stereo Yamahy
Doszedłem do modelu PS50B650. Ma dość przystępną cenę na allegro, polska gwarancja itd itp. Obawiam się trochę refleksów, bo pomieszczenie jest mocno naświetlone.
Jednak czytałem że ten ma jakąś (nie mam pojęcia na ile skuteczną powłokę antyreflexową).
Czy ktoś z Was może się wypowiedzieć czy taki TV to dobry wybór? Chodzi mi głównie o optimum w proporcji cena do jakości, czy moje obawy co do wypalania i reflexów są uzasadnione? Może macie jakies inne propozycje co do wyboru sprzętu? Warunek minimum 50 cali (pomieszczenie jest spore).
Z góry ogromne dzięki
Pozdrawiam serdecznie
Stoję przed dylematem wyboru TV do dużego pokoju w nowym domu:)
Zastanawiałem się czy plazma czy lcd i w końcu przekonałem się chyba do plazmy,
Omówię po krótce jakie warunki użytkowania:
-duży pokój
-oglądanie TV (cyforwa, kabelek HDMI, jakość HD czasami ale rzadko)
-podlączenie komputera (na tym samym TV będę używać także komputera, tu moje największe obawy co do plazmy, o wypalanie np pulpitu albo cos takiego..)
-nie ważne audio TV, będzie sprzęt stereo Yamahy
Doszedłem do modelu PS50B650. Ma dość przystępną cenę na allegro, polska gwarancja itd itp. Obawiam się trochę refleksów, bo pomieszczenie jest mocno naświetlone.
Jednak czytałem że ten ma jakąś (nie mam pojęcia na ile skuteczną powłokę antyreflexową).
Czy ktoś z Was może się wypowiedzieć czy taki TV to dobry wybór? Chodzi mi głównie o optimum w proporcji cena do jakości, czy moje obawy co do wypalania i reflexów są uzasadnione? Może macie jakies inne propozycje co do wyboru sprzętu? Warunek minimum 50 cali (pomieszczenie jest spore).
Z góry ogromne dzięki
Pozdrawiam serdecznie