Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Plazma 50" co polecacie? Czy SAMSUNG PS50B650 to dobryw

michaczu1 06 Oct 2009 16:14 6418 6
    michaczu1
    Level 10  
    Witam wszystkich

Stoję przed dylematem wyboru TV do dużego pokoju w nowym domu:)
    Zastanawiałem się czy plazma czy lcd i w końcu przekonałem się chyba do plazmy,
    Omówię po krótce jakie warunki użytkowania:
    -duży pokój
    -oglądanie TV (cyforwa, kabelek HDMI, jakość HD czasami ale rzadko)
    -podlączenie komputera (na tym samym TV będę używać także komputera, tu moje największe obawy co do plazmy, o wypalanie np pulpitu albo cos takiego..)
    -nie ważne audio TV, będzie sprzęt stereo Yamahy

Doszedłem do modelu PS50B650. Ma dość przystępną cenę na allegro, polska gwarancja itd itp. Obawiam się trochę refleksów, bo pomieszczenie jest mocno naświetlone.
    Jednak czytałem że ten ma jakąś (nie mam pojęcia na ile skuteczną powłokę antyreflexową).
    Czy ktoś z Was może się wypowiedzieć czy taki TV to dobry wybór? Chodzi mi głównie o optimum w proporcji cena do jakości, czy moje obawy co do wypalania i reflexów są uzasadnione? Może macie jakies inne propozycje co do wyboru sprzętu? Warunek minimum 50 cali (pomieszczenie jest spore).

Z góry ogromne dzięki
    Pozdrawiam serdecznie
    AxelNext
    Level 38  
    Osobiście polecam LG 50PS7000 lub LG 50PS8000.
    User removed account
    Level 1  
    michaczu1
    Level 10  
    Witam wszystkich

Suma sumarum zakupiłem plazme Panasonica, 50".
    Jestem bardzo zadowolony, stosunek ceny do jakości z tego co widziałem najlepszy.
    Co do wad, to TV zużywa od 250 do 500 Wat, w zależności czy czarny czy biały obraz.
    To trochę sporo, druga wada toduchy, TV jest podłączany bardzo często do komputera i zostają duszki np. ikonki z pulpitu i tapeta, jednak znikają bardzo szybko, wystarczy włączyć na chwilę jakiś inny obraz. Przynajmniej na razie tak jest:)

Pozdrowionka:)
    synthhhh
    Level 20  
    Witam wg. mnie Panasonic to dobry wybór, świetne kolory + czarny jest czarny :D, kiedyś miałem plazme Philipsa 42 cale niepamiętam modelu, ale często zostawały znaki od programów i czasami strasznie piszczało cuś w środku...
    AxelNext
    Level 38  
    W telewizorach CRT też po wyłączeniu niejednokrotnie było widać to co było na ekranie w momencie wyłączenia.
    Ustaw w tryb "kinowy" to nie będzie tak świecił :D
    gelob
    Level 11  
    SAMSUNG PS50B650 + dekoder ariva 100 pobiera w trybie oszczędzania - wysoki średnio 140W. Im jaśniejsze sceny tym wiecej. Skrajnie z wył. oszczedzaniem energii 360W (ale tylko chwilowo) Średnio 250W bez oszczędzania energii. Na codzień tv caly czas pracuje na oszczędzaniu wysokim i zużycie energii jak wyżej napisałem. Mierzone watomierzem takim do gniazdka (przejściówka)