Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Clifford for Nissan - problem - rozkodowane piloty?

yedreck 06 Oct 2009 19:13 4397 2
Eltrox Hurton
    yedreck
    Level 2  
    Ponieważ to mój pierwszy post na tym forum, chciałbym wpierw się przywitać.
    Witam wszystkich Forumowiczów Elektrody.
    Mam następujący problem.
    W Nissanie Patrolu alarm Clifford nie reaguje na piloty.
    Piloty są sprawne (widzi je przyrząd do sprawdzania).
    Po naciśnięciu któregokolwiek przycisku w pilocie, dioda od alarmu w aucie zaczyna mrugać bardzo szybko. Zarówno przy naciskaniu jednego, jak i drugiego pilota, Dioda w pilotach mruga normalnie. Tyle że centralny się nie otwiera, a alarm nie uzbraja.
    Auto ma anty napad, który działa normalnie. Po wciśnięciu przycisku, słychać standardowo "pik" i wyłącza się wtedy anty napad. Problem więc dotyczy chyba tylko pilotów. Rozkodowały się?
    Autoalarm to Challenger NT Nissan, nie wiem tylko ST 800..ile...
    Piloty są prostokątne z trzema przyciskami. Na górze dwa małe z oznaczeniami II i III, a na dole jeden owalny wielkości tych dwóch na górze z oznaczeniem I.
    Na samym dole napis Made For Nissan. Na jednym z pilotów na tyle obudowy kod alfanumeryczny drukowanymi literami.
    Mam nadzieję, że ktoś mi pomoże i powie co zrobić, ewentualnie jak ponownie samemu zaprogramować piloty.
    Za co z góry bardzo dziękuję.
    Pozdrawiam serdecznie
    Yedreck

Podzielę się spostrzeżeniami.
    Bo się wszystko skomplikowało chyba bardziej jeszcze.
    Idąc za wskazówkami Kolegi Hansa, nie doszedłem do rozwiązania.
    Chyba to wynika z różnicy w przełączniku, lub mojej niewiedzy i niemożności odnalezienia tego właściwego. Są dwa?
    Natomiast po nocnej lekturze archiwum Elektrody, i kilku sposobach podanych na forum dotyczących tego alarmu, zrobiłem:
    Na włączonym zapłonie 10 sek przytrzymałem przycisk napadowy.
    Zawyła syrena przez ok 2-3s. Następnie nacisnąłem przycisk I w pilocie.
    No i pilot zaczął działać!!! Otwiera i zamyka centralny, oraz uzbraja alarm.
    Tyle że... No właśnie. Zawsze jest to że...
    Chyba wyłączył mi się przy tym anty napad. Bo nie działa. A działał.

Czy powie mi ktoś jak włączyć ten nieszczęsny antynapad?
    Tak jak w opisie, czyli na zapłonie przytrzymanie przez 15 sek przycisku, nic nie daje.
    Wcześniej po 10 sek włącza się syrena, jak przy programowaniu pilota.
    Czyli przycisk działa.
    Dzięki z góry.
    Yedreck

Scaliłem posty w jedną konkretną informację. Błędne odpowiedzi i wywiązana po nich dyskusja zostały usunięte. Prywatne dyskusje również.
    Uwagi co do pracy moderatorskiej proszę składać poprzez PW, albo administracji forum.
  • Eltrox Hurton
  • Helpful post
    Zmacio
    Level 26  
    Antynapad można włączyć tylko przy pomocy programatora systemów Clifford. Przez procedurę wpisywania pilotów kasuje się f. dodatkowe. Taką f. jest antynapad. Szukaj w okolicy kogoś, kto posiada takowy sprzęt. Ja np. mam.
    yedreck
    Level 2  
    Dzięki Zamcio za pomoc.
    Wreszcie wiem na czym stoję i wreszcie wiem, że moja osobista walka z tym problemem nie ma już sensu.
    Niestety do poznania mam chyba z 500 km...
    Poszukam kogoś lokalnie kto zaprogramuje wszystko od nowa.
    Serdecznie pozdrawiam.
    Yedreck