Ponieważ to mój pierwszy post na tym forum, chciałbym wpierw się przywitać.
Witam wszystkich Forumowiczów Elektrody.
Mam następujący problem.
W Nissanie Patrolu alarm Clifford nie reaguje na piloty.
Piloty są sprawne (widzi je przyrząd do sprawdzania).
Po naciśnięciu któregokolwiek przycisku w pilocie, dioda od alarmu w aucie zaczyna mrugać bardzo szybko. Zarówno przy naciskaniu jednego, jak i drugiego pilota, Dioda w pilotach mruga normalnie. Tyle że centralny się nie otwiera, a alarm nie uzbraja.
Auto ma anty napad, który działa normalnie. Po wciśnięciu przycisku, słychać standardowo "pik" i wyłącza się wtedy anty napad. Problem więc dotyczy chyba tylko pilotów. Rozkodowały się?
Autoalarm to Challenger NT Nissan, nie wiem tylko ST 800..ile...
Piloty są prostokątne z trzema przyciskami. Na górze dwa małe z oznaczeniami II i III, a na dole jeden owalny wielkości tych dwóch na górze z oznaczeniem I.
Na samym dole napis Made For Nissan. Na jednym z pilotów na tyle obudowy kod alfanumeryczny drukowanymi literami.
Mam nadzieję, że ktoś mi pomoże i powie co zrobić, ewentualnie jak ponownie samemu zaprogramować piloty.
Za co z góry bardzo dziękuję.
Pozdrawiam serdecznie
Yedreck
Podzielę się spostrzeżeniami.
Bo się wszystko skomplikowało chyba bardziej jeszcze.
Idąc za wskazówkami Kolegi Hansa, nie doszedłem do rozwiązania.
Chyba to wynika z różnicy w przełączniku, lub mojej niewiedzy i niemożności odnalezienia tego właściwego. Są dwa?
Natomiast po nocnej lekturze archiwum Elektrody, i kilku sposobach podanych na forum dotyczących tego alarmu, zrobiłem:
Na włączonym zapłonie 10 sek przytrzymałem przycisk napadowy.
Zawyła syrena przez ok 2-3s. Następnie nacisnąłem przycisk I w pilocie.
No i pilot zaczął działać!!! Otwiera i zamyka centralny, oraz uzbraja alarm.
Tyle że... No właśnie. Zawsze jest to że...
Chyba wyłączył mi się przy tym anty napad. Bo nie działa. A działał.
Czy powie mi ktoś jak włączyć ten nieszczęsny antynapad?
Tak jak w opisie, czyli na zapłonie przytrzymanie przez 15 sek przycisku, nic nie daje.
Wcześniej po 10 sek włącza się syrena, jak przy programowaniu pilota.
Czyli przycisk działa.
Dzięki z góry.
Yedreck
Scaliłem posty w jedną konkretną informację. Błędne odpowiedzi i wywiązana po nich dyskusja zostały usunięte. Prywatne dyskusje również.
Uwagi co do pracy moderatorskiej proszę składać poprzez PW, albo administracji forum.
Witam wszystkich Forumowiczów Elektrody.
Mam następujący problem.
W Nissanie Patrolu alarm Clifford nie reaguje na piloty.
Piloty są sprawne (widzi je przyrząd do sprawdzania).
Po naciśnięciu któregokolwiek przycisku w pilocie, dioda od alarmu w aucie zaczyna mrugać bardzo szybko. Zarówno przy naciskaniu jednego, jak i drugiego pilota, Dioda w pilotach mruga normalnie. Tyle że centralny się nie otwiera, a alarm nie uzbraja.
Auto ma anty napad, który działa normalnie. Po wciśnięciu przycisku, słychać standardowo "pik" i wyłącza się wtedy anty napad. Problem więc dotyczy chyba tylko pilotów. Rozkodowały się?
Autoalarm to Challenger NT Nissan, nie wiem tylko ST 800..ile...
Piloty są prostokątne z trzema przyciskami. Na górze dwa małe z oznaczeniami II i III, a na dole jeden owalny wielkości tych dwóch na górze z oznaczeniem I.
Na samym dole napis Made For Nissan. Na jednym z pilotów na tyle obudowy kod alfanumeryczny drukowanymi literami.
Mam nadzieję, że ktoś mi pomoże i powie co zrobić, ewentualnie jak ponownie samemu zaprogramować piloty.
Za co z góry bardzo dziękuję.
Pozdrawiam serdecznie
Yedreck
Podzielę się spostrzeżeniami.
Bo się wszystko skomplikowało chyba bardziej jeszcze.
Idąc za wskazówkami Kolegi Hansa, nie doszedłem do rozwiązania.
Chyba to wynika z różnicy w przełączniku, lub mojej niewiedzy i niemożności odnalezienia tego właściwego. Są dwa?
Natomiast po nocnej lekturze archiwum Elektrody, i kilku sposobach podanych na forum dotyczących tego alarmu, zrobiłem:
Na włączonym zapłonie 10 sek przytrzymałem przycisk napadowy.
Zawyła syrena przez ok 2-3s. Następnie nacisnąłem przycisk I w pilocie.
No i pilot zaczął działać!!! Otwiera i zamyka centralny, oraz uzbraja alarm.
Tyle że... No właśnie. Zawsze jest to że...
Chyba wyłączył mi się przy tym anty napad. Bo nie działa. A działał.
Czy powie mi ktoś jak włączyć ten nieszczęsny antynapad?
Tak jak w opisie, czyli na zapłonie przytrzymanie przez 15 sek przycisku, nic nie daje.
Wcześniej po 10 sek włącza się syrena, jak przy programowaniu pilota.
Czyli przycisk działa.
Dzięki z góry.
Yedreck
Scaliłem posty w jedną konkretną informację. Błędne odpowiedzi i wywiązana po nich dyskusja zostały usunięte. Prywatne dyskusje również.
Uwagi co do pracy moderatorskiej proszę składać poprzez PW, albo administracji forum.