Witam! Noszę się z zamiarem kupna samochodu (dokładniej mój tata, ale prosił mnie o założenie takiego tematu, bo o aucie decydujemy razem). Mam zamiar wydać max 14 tyś. zł. Wyselekcjonowaliśmy dwa właściwie bliźniacze modele, a mianowicie Alfa Romeo 156 i Lancia Lybra. Interesują mnie roczniki od 99r. w górę. Samochody te mają te same diesle (JTD) i tą samą płytę podłogową. Chcę kupić właśnie diesla. Skłaniam się bardziej ku kombi, bo mam Fiata Mareę sedan i kufer nie jest za duży. Dodam, że zależy mi także na bogatym wyposażeniu, ale oba te samochody je oferują (skóra, klimatyzacja, nagłośnienie BOSE, elektryka) dlatego sam nie wiem co wybrać. Technicznie te auta wydają się być wręcz identyczne, więc proszę o pomoc w wyborze.
PS. Oba oczywiście bardzo mi się podobają jeśli chodzi o wygląd zarówno z zewnątrz, jak i wewnątrz (chociaż tutaj Alfa ze swoimi zegarami w "tubach" po prostu rządzi:)).
PS. Oba oczywiście bardzo mi się podobają jeśli chodzi o wygląd zarówno z zewnątrz, jak i wewnątrz (chociaż tutaj Alfa ze swoimi zegarami w "tubach" po prostu rządzi:)).