Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Zmywarka Ariston LI 460 - nie startuje.

johness1 11 Oct 2009 13:52 5340 4
  • #1
    johness1
    Level 10  
    Witam. Mam następujący problem. Moja zmywarka po starcie programu najpierw wypompowuje resztę wody po ostatnim zmywaniu, pobiera wodę, otwiera klapkę z tabletką i nic dalej się nie dzieje. Po otwarciu klapy, na dnie jest troszkę wody. Wykonuję restart programu i za chwilę startuje. Czasami trzeba zrobić to trzy razy. Czy ktoś spotkał się z takim problemem? Co jest przyczyną? Pozdrawiam.

    P.S. Nie wyświetlają się żadne komunikaty serwisowe.
  • #2
    User removed account
    User removed account  
  • #3
    johness1
    Level 10  
    Nie ma przecieku. Po prostu zmywarka nabiera wody i nic się dale nie dzieje. Słychać tylko jak by grzałka zaczynała podgrzewać wodę i tyle. Po restarcie programu, zmywarka wypompowuje tę wodę i proces rozpoczyna się na nowo. Nabiera wody i startuje normalnie (czasem za trzecim razem). Cały cykl przechodzi i wszystko ok. Podejrzewam, że coś gdzieś jest przypchane. Czy można samemu wykonać jakieś czynności przeczyszczenia jakiegoś filtru, konserwacji itp. Ten filtr, który jest pod ramieniem z natryskiem zawsze czyszczę ale może są gdzieś jakieś inne, do których warto zajrzeć? Dziękuję za pomoc.
  • #4
    johness1
    Level 10  
    Witam.
    Problem rozwiązany. Uszkodzony był kondensator przy pompie myjącej. Wymiana na nowy i wszystko wróciło do normy. Tak więc temat uważam za zamknięty. :D
  • #5
    johness1
    Level 10  
    Kondensator startowy.