Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

kodowanie kluczyka Ford galaxy 2001 ghia

kowal10 13 Oct 2009 15:20 12797 5
    kowal10
    Level 1  
    Witam!!!
    Wymieniłem baterie w kluczyku bo przestał mi otwierac centralny zamek przy sterowaniu zdalnym (manualnie działa bez zastrzeżeń). Próbowałem zakodowac kluczyk wg procedury : obrócic kluczyk 3-krotnie w pozycji odblokowania... itd. ale nie pomogło. Czy ktoś zna może inny sposób kodowania. Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję.
    artd
    Level 12  
    Witam
    identyczny problem, pomogło przelutowanie wszystkich elementów w kluczyku. Łącznie ze scalaczkiem. Nie na zasadzie że ten wygląda nieźle więc go nie poprawiamy. Dokładnie wszystko!
    Damvic2
    Level 11  
    Witam,masz tu z auto daty i info techa,chyba to juz przerabiales,ale nie zaszkodzi sprobowac ponownie-jesli nie pomoze,to tak jak kolega mowi-przydaloby sie sprawdzic luty-powodzonka.
    jojo4444
    Level 10  
    witam mialem ten sam problem w moim wypadku padl kwarc(scalak) tak to okreslil fachowiec 130zl wymiana elektronicznej czesci kluczyka i wszystko lala pozdro
    mpiotr71
    Level 1  
    Witam mam ten sam problem kupiłem Galaxa z 97 centralny działa mechanicznie bez zarzutów zamyka i sygnalizuje kierunkowskazami ale pilot nie działa kodowanie nic nie pomogło ale zauważyłem że przy kodowaniu dioda na pilocie miga tak jak jest w instrukcji ale centralka nie potwierdza kodowania (mignięciem diody w drzwiach)czy istnieje jakiś prosty sposób sprawdzenia pilota czy wysyła sygnał???
    Z góry dzięki za wszelkie porady
    I jeszcze jedno gdzie jest odbiornik pilota mój galax nie jest ghia tylko uboższy 1,9TDI z klimą elektryką lusterek i przednich drzwi
    sumo2288
    Level 10  
    aparat cyfrowy skierowany na diodę ir (np. z telefonu) i naciśnięcie przycisku na kluczyku

ps. ale kotleta odgrzałem :P