Witam wszystkich forumowiczów. Mam problem, a więc... po sobotniej jeździe zauważyłem że światło pozycyjne z tyłu nie świeci (zielona strzałka na schemacie). Zacząłem od wymiany żarówki, ale nic. sprawdziłem przewody, i nic. Światło stop działa, masa jest na pewno, bo sprawdzałem a ten plusowy przewód idący od żarówki światła pozycyjnego (zaznaczony niebieską strzałką) idzie do stacyjki do styku nr 58, i od tego samego styku idzie przewód który podświetla tarcze prędkościomierza. Po włączeniu świateł przednie światła są(i długie i krótkie) a tylnego światła nie ma, i podświetlania zegara też nie ma. Na styku nr 58 na stacyjce nie ma w ogóle żadnego napięcia co sprawia że nie ma światła i podświetlania, a stacyjkę wymieniałem jakieś pół roku temu. Sprawdzałem już wszystkie możliwe opcje podłączenia tego światła i nic. Zastanawia mnie jeszcze ta stacyjka i jutro podłącze stacyjkę kolegi ale nie chce mi sie wierzyć że to przez stacyjkę. Proszę o jakiekolwiek sugestie i rady na ten temat. Z góry dziękuje i odwdzięczę się.