Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Reduktor Prins co zamiast

yaaro 14 Oct 2009 14:59 8857 14
Automation24.pl
    yaaro
    Level 33  
    Jaki reduktor wstawić zamiast Prinsa ktos testował podmiane???
  • Automation24.pl
    mirben
    Level 22  
    Może się dowiemy jaki silnik ma obsłużyć ten reduktor. Dlaczego wymiana, regeneracja niemożliwa ?
  • Automation24.pl
    michalziolo1
    Level 14  
    Temat był niedawno omawiany, nie znajdziesz zamiennika a reduktor prinsa jest bardzo dobry tylko wymaga modyfikacji
    yaaro
    Level 33  
    Silnik mały toyota corolla 1,4 vvti
    Co do modyfikacji ten gaz był wstawiony w 2003 roku kiedy to Prins dopiero wchodzil na polski rynek. Pierwsze 50 000 smigał ok.
    Modyfikacja z rozwiercaniem była zrobiona 5 lat temu ale teraz gdy sprzedałem auto nie chce mieć narzekania klienta. Ostatnio nowy zestaw wztrzymal 10 000, szkoda wpychac co 10 000 60zl.
    michalziolo1
    Level 14  
    A co padło w tym zestawie?
    yaaro
    Level 33  
    Problemy z ciśneineim, bardzo brudny gaz w regionie
    michalziolo1
    Level 14  
    To po co zestaw jeśli w branży LPG brudny gaz to nasz taki mały diabełek. Nie zestaw co 10 tyś km tylko czyszczenie reduktora i mało rozwiercone albo nie oszlifowany tłoczek. REDUKTOR PRINS NIE PODLEGA WYMIANIE NA INNY. To dobry reduktor, gaz jest (tego nawet w słowniku niema)
    dariusz105
    Level 26  
    producent znając problem wprowadził nową poprawioną wersje.jeśli zmieniać to na adekwatny do mocy.
    bartek_j
    Level 35  
    Proszę oświećcie niewiedzącego co jest takiego specjalnego w reduktorze prinsa że nie można tam wsadzić innego reduktora ??
    mirek1179
    Level 12  
    witam ja wymieniam na reduktor brc genius bez problemu trzeba przerobic czujnik temp. i nie podłączać podciśnienia z kolektora ale jak jest brudny gaz to zaden ci długo nie pojezdzi z mojej praktyki widze ze klienci tankujacy na orlenie mają najczystrze filtry f.lotnej

Dodano po 4 [minuty]:

Quote:
    producent znając problem wprowadził nową poprawioną wersje.jeśli zmieniać to na adekwatny do mocy.
    i znajac problem nie uznał reklamacji 3 i 7 miesiecznego reduktora i moi klienci wyrzucili kase w błoto
    dariusz105
    Level 26  
    jestem daleki od gloryfikacji PRINSA a poprawa nie oznacza całkowitego wyeliminowania problemu.co napisali w odmowie uznania reklamacji????????
    krzysztof konopnicki
    Level 13  
    Przy autach o mocy do ok 150KM, każdy reduktor dający rozkręcić się do 1,5bara poradzi sobie zamiast oryginalnego Prinsa, trzeba zmienić w programie typ czujnika ciśnienia na 2bary. Dla większych jednostek zamiennik to Big Geo Stefanelli.
    michalziolo1
    Level 14  
    tylko po co zmieniać dobry reduktor na jakiś szajs może lepiej zmienić stację i raz na 10 czy 20 tyś go wyczyścić a nawet jak pisze mirek1179 że ma geniusa to i tak nie rozwiązał problemu.
    yaaro
    Level 33  
    Po co rozbierać parownik do 10 - 20 tys. Staje się to żenujące.
    Teraz śmigam dieslem i 100 tyś nie wymieniałem filtru paliwa. Wymieniam olej, śmigam i nie musze co 10 tyś nic robić poza wymiana oleju. Cóż w tym kraju dobrych paliw brak. Jestem w dobrej sytuacji ze mam CPN za dewizy pod bokiem i za 62$ tankuje 76 litrów ON.

Trzeba powoli zamykać temat, pytanie brzmi jaki najlepiej wstawić parownik ??
    Co polecacie co wytrzyma większy przebieg ???
    michalziolo1
    Level 14  
    Najlepiej jak piszesz lecz nie bezpośrednio tankować dobre paliwo, a jeśli masz diesla nowej generacji to ciesz się póki chodzi, opel fiat vw renault co nie wybierzesz bardziej wrażliwe na naszą ropę niż myślisz i koszty naprawy większe. Ale pompy sam nie naprawisz a reduktor dasz radę.