Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Whirlpool AWT 8123D uszkodzony moduł ?

jq100 16 Oct 2009 23:39 3503 5
    jq100
    Level 12  
    Myślę że uszkodzenie jest związane z silnikiem : objawy: nabiera wodę lub wypuszcza (zależnie od programu) po czym sygnalizuje awarię (zapalone lampki 8,6,2)
    Sprawdzony silnik , połączenia , a i moduł główny wygląda na sprawny. Czy wyżej opisany kod błędu oznacza coś szczegółowo?
    levy^
    Level 17  
    blad F11, Communication failure do sprawdzenia control unit, sprawdz czy w pomieszczeniu gdzie stoi pralka nie ma duzej wilgotnosci. Jesli po wysuszeniu calej pralki dalej masz ten blad to przykro mi bardzo modul do wymiany a nie nalezy on do tanich
    jq100
    Level 12  
    Czy fakt, że błąd sygnalizowany jest w chwili gdy powinien ruszyć silnik nie zawęża nam poszukiwań niesprawnego (zawilgoconego) połączenia ?
    levy^
    Level 17  
    jq100 wrote:
    Czy fakt, że błąd sygnalizowany jest w chwili gdy powinien ruszyć silnik nie zawęża nam poszukiwań niesprawnego (zawilgoconego) połączenia ?

tak jak juz pisalem, wysusz pralke dokladnie zwlaszcza silnik np suszarka do wlosow
    marceli-szpak
    Level 2  
    Nie będę rozpoczynał nowego wątku ale mam podobny problem z pralką AWO 8123/5, ni e pobierała wody i nie ruszał silnik ale jak się później okazało to wiruje. Po zdjęciu blatu posuszyłem suszarką i posprawdzałem część styków, do których miałem dostęp i o dziwo pralka działa ale na najbardziej używanym programie jest ten sam problem co był czyli po ok 30 sek. wyskakuje F11. Co to może być? Jak się wyjmuje cały programator ?
    jq100
    Level 12  
    Suszenie nie pomogło , za to pomogła wymiana elektrozaworu (!!) pralka zbyt wolno pobierała wodę , ale jak sie to miało do braku wirowania - tego nie rozumiem.Teraz jest o.k.