Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

gdzie znajduje sie czujnik temperatury wody w Skoda Octavia?

slow2006 17 Oct 2009 13:20 35913 7
    slow2006
    Level 10  
    potrzebuje znalesc czujnik temperatury wody w skoda octavia 1,9 TDI kolo czego lezy?

wszelkie informacje beda pomocne
    bartez844
    Level 20  
    na krućcu wychodzącym z głowicy
    slow2006
    Level 10  
    kruccu z glowicy ?
    bartez844
    Level 20  
    tak jak staniesz przed silnikiem to tak w połowie w okolicy 4 cylindra
    krzychu3
    Level 10  
    mam podobny problem nie wiem ktory czujnik jest od temperatury wody tylko ze u mnie w Octavii 2000r. sa kolo termostatu 3 czujniki i nie wiem ktory to bedzie. prosze o pomoc.
    AUTO-MAR
    Level 20  
    A może tak ilość koni bo pompowtrysk raczej nie ma w plastiku
    Sztomel
    Level 35  
    slow2006 wrote:
    potrzebuje znalesc czujnik temperatury wody w skoda octavia 1,9 TDI kolo czego lezy?

wszelkie informacje beda pomocne

na przyszłość musisz podać rocznik samochodu, symbol silnika lub jego mocy skoro symbolu nie potrafisz znaleźć, na tych fotach masz umiejscowienie czujnika temperatury płynu chłodzącego, pierwsze foto to silnik VP czyli na pompie wtryskowej a drugie to silnik PD czyli na pompowtryskiwaczach :
    gdzie znajduje sie czujnik temperatury wody w Skoda Octavia?gdzie znajduje sie czujnik temperatury wody w Skoda Octavia?

czyli w pierwszym przypadku jest on w króćcu wodnym pod pompą podciśnienia a w drugim również w króćcu pod pompą tandem.

krzychu3 wrote:
    mam podobny problem nie wiem ktory czujnik jest od temperatury wody tylko ze u mnie w Octavii 2000r. sa kolo termostatu 3 czujniki i nie wiem ktory to bedzie. prosze o pomoc.

no niestety kolego, w Twoim przypadku nawet nie wiem czy siedzi tam benzyna, diesel czy "elektryczny".
    krzychu3
    Level 10  
    wielkie dzięki, na przyszłość będę pamiętał żeby więcej info podawać rysunek 1 mi bardzo pomógł