Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Uruchamianie webasto w Suzuki Grand Vitara

ufoludek 18 Oct 2009 14:33 12763 8
    ufoludek
    Level 10  
    Proszę o pomoc w uruchomieniu webasto w Suzuki Grand Vitara, rocznik 2001. Mam zegar, ale nie umiem go nastawić. Jeśli ktoś wie jak to poprawnie zrobić to proszę o szybką pomoc. Dziękuję wszystkim za odpowiedź. :D
    kgflanela
    Level 17  
    Daj zdjęcie sterownika.
    ufoludek
    Level 10  
    Dzięki koleżko za instrukcje pozdrawiam.
    ufoludek
    Level 10  
    Odnawiam temat,bo mam jeszcze problem z ogrzewaniem wew. samochodu. Po nagrzaniu silnika na wolnych obrotach z nawiewów wydostaje się zimne powietrze, lecz gdy obroty się podwyższą leci ciepłe powietrze. Dziękuję wszystkim za odpowiedź.
    Stefanek1
    Level 26  
    To co piszesz to raczej naturalne, bo jak podniesiesz obroty silnika to płyn szybciej krąży w nagrzewnicy i może przez to oddać więcej ciepła, ale na najmniejszej pozycji dmuchawy powinno jednak grzać.
    Możesz mieć tez zapowietrzony układ i robi się w nagrzewnicy pęcherz powietrza.
    Pozdr.
    MakroSerwis
    Moderator of Cars
    Albo zanieczyszczoną nagrzewnicę.
    citroencx
    Level 11  
    Witam mam taki sterownik jak z początku postu. Po wciśnięciu przycisku płomień pojawia się napis SET STOP.
    Na czarnym kablu idącym do pieca odpowiadającym za włączenie powinno pojawić się napięcie + a tak sie nie dzieje. Bezpieczniki sprawdziłem.
    Dodam że sprawdzam sterownik zamontowany w samochodzie vw t4 w wersji all star instalacja wygląda na fabryczną. Akumulator pod siedzeniem jest ok.
    piec z samochodu jest wymątowany, Sprawdzam sam sterownik. Uruchamianie webasto w Suzuki Grand Vitara