logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak uruchomić MobileNavigator na GoClever 5066 FMBT po aktualizacji?

kaczorem 18 Paź 2009 20:28 12029 6
REKLAMA
  • #1 7145298
    kaczorem
    Poziom 2  
    Witam, mam problem z nawigacją, podczas bawienia się sprzętem przestawiłem start na gps1 i nie mogłem odpalić nawigacji (zawieszała się na obrazku startowym). Zrobiłem update oprogramowania (wcześniej zgrałem program mobilenavigator.exe i mapy), nawigacja odpala się i wyskakuje fabryczne menu, ale gdy naciskam przycisk nawigacja nic się nie dzieje, nie mogę włączyć programu mobilenavigator. exe. Co może być powodem, może jakieś wpisy w rejestrze lub trzeba gdzieś ustawić jakąś ścieżkę do programu, ale nie mam pojęcia com i jak. Może ktoś wie co należy zrobic.
  • REKLAMA
  • #2 7145456
    koala106
    Poziom 39  
    Ocena: 1238
    Wrzuć program i mapy do pierwotnej lokalizacji i będzie OK, ewentualnie umieść na karcie folder mobilenavigator w którym jest plik mobilenavigator.exe i będzie się odpalać.
  • REKLAMA
  • #3 7145534
    kaczorem
    Poziom 2  
    Oto chodzi że to wszystko już zrobiłem i dalej nie działa, wygląda tak jakby ten przycisk nawigacja nie był przypisany do żadnej aplikacji.
  • REKLAMA
  • #4 7158505
    robak26
    Poziom 11  
    Ocena: 8
    Witam.
    Prawdopodobnie po aktualizacji nie ma mapy.
    Sprawdź to.

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #5 7158984
    kaczorem
    Poziom 2  
    Mapa i program jest i działają, bo jak odpalam spod windowsa to wszystko chodzi jak należy.
    Po prostu nie ma żadnej reakcji po wciśnięciu nawigacji na fabrycznym menu.
  • #6 8106537
    Piorunthebest
    Poziom 2  
    Ocena: 4
    witam
    spotkałem się z podobnym problemem w tym modelu
    a stało się to po nieudanej i niepotrzebnej próbie odblokowania win
    dla mnie to wygląda tak: aplikacja mobilenavigator.exe została zastąpiona przez inną
    tzn że gdy naciska się nawigację to uruchamia się Player...
    i jak to cholerstwo ruszyć?
    podmiana mobilenavigator.exe oczywiście nie pomoże bo to aplikacja która musi być zainstalowana
    po usunięciu plików "do odblokowania" navi się nie odpala i zostajemy w Menu
    wczytanie samego mobilenavigator.exe dało nikłą nadzieję bo już mapa się zaczęła ładować ale wraca po chwili do Menu
    co proponujecie?
  • #7 8140397
    lukaszekp
    Poziom 13  
    Ocena: 10
    Napisz do serwisu bo z tego co piszesz to masz niekompletną mapę. Podaj im IDM a Ci udostępnią właściwą wersję mapy pod Twoje urządzenie.

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy uruchomienia aplikacji MobileNavigator na urządzeniu GoClever 5066 FMBT po aktualizacji oprogramowania. Po zmianie ustawienia startu na gps1 nawigacja zawieszała się na ekranie startowym. Aktualizacja oprogramowania i ponowne wgranie pliku mobilenavigator.exe oraz map nie rozwiązały problemu – po uruchomieniu fabrycznego menu naciśnięcie przycisku nawigacja nie wywołuje aplikacji. Podejrzenia dotyczą braku przypisania przycisku nawigacja do programu lub uszkodzenia wpisów w rejestrze systemowym. W jednym z przypadków problem pojawił się po nieudanej próbie odblokowania systemu Windows CE, co mogło spowodować zastąpienie aplikacji mobilenavigator.exe inną (np. Playerem). Próby podmiany plików nie przyniosły efektu, a aplikacja wraca do menu. Sugerowane rozwiązania to przywrócenie plików do pierwotnej lokalizacji, umieszczenie folderu mobilenavigator na karcie pamięci, a w przypadku problemów z mapami kontakt z serwisem w celu uzyskania właściwej wersji mapy na podstawie IDM urządzenia.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA