Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Fujitsu Siemens Amilo Pro v2030 - niestabilne działanie

Amii 18 Oct 2009 23:35 2571 1
    Amii
    Level 1  
    Witam,

Czy ktoś mógłby mi pomóc nie mam pojęcia co mi się zepsuło w laptopie? Od pewnego czasu laptop zaczął wolno działać,często się zawiesza,gdy uruchamiam komputer jest jakiś błąd, bo wyświetla się możliwość wyboru trybu awaryjnego lub ostatniego ustawienia windows,zegar się zeruje i wszystkie ustawienia internetu.

Mam Windows XP, Komputer Intel(R) Celeron(R) M, procesor 1,50 GHz, 448 MB RAM

Poczytałam na forum, co może się przydać w wykryciu błędu i zamieszczam poniżej. Mam nadzieje,że nie ma tu dużo zbędnych informacji
    tryb pracy kontrolera IDE: podstawowy kanał- bieżący tryb transferu: Ultra DMA tryb 6
    1 pomocniczy: bieżący tryb transferu: niedotyczy
    2 pomocniczy: Ultra DMA tryb 2
    Aplikacje Błędy:
    Dużo ostrzeżeń typu:
    ‘System Windows zapisał rejestr użytkownika AMILO-F5542E087\Amilo pro, kiedy aplikacja lub usługa nadal użytkowała rejestr podczas wylogowania. Pamięć używana przez rejestr użytkownika nie została zwolniona. Rejestr zostanie zwolniony, kiedy nie będzie używany.’

hanging application (EXPLORE.EXE) application error,
    błąd skype.exe, Nie można automatycznie pobrać aktualizacji numeru sekwencji głównej listy
    w systemie: dużo ostrzeżeń i błędów typu:
    ‘Przekroczono limit czasu wysyłania powiadomienia o zmianie urządzenia docelowego do okna „C:\WINDOWS\System32\bcmwltry.exe”
    Komputer utracił połączenie dla swojego adresu IP 172.20.100.43 na karcie sieciowej o adresie sieciowym 0014A50BFC29.

Translator adresów sieciowych (NAT) nie może zażądać wykonania operacji przez moduł tłumaczący, pracujący w trybie jądra. Może to wskazywać na błąd konfiguracji, niewystarczające zasoby lub na błąd wewnętrzny. Dane zawierają kod błędu.

QoS [Karta NDISWANIP]:
    Harmonogram pakietów nie mógł zainicjować wirtualnego portu za pomocą NDIS.
    QoS [Karta {A5E7336D-8B36-43AB-86E5-6386823B7364}]:
    Harmonogram pakietów nie mógł zainicjować wirtualnego portu za pomocą NDIS.
    Dostawca czasu NtpClient jest skonfigurowany, tak aby pobierać czas z jednego lub kilku źródeł czasu, jednak żadne ze źródeł jest obecnie niedostępne. Przez 15 min nie nastąpi próba kontaktu ze źródłem. NtpClient nie ma źródła dokładnego czasu.

Serwer nie mógł utworzyć powiązania do transportu \Device\NetBT_Tcpip_{8E8A1817-F4D4-4CE0-9B0F-D00374B3CDC3}.

HD Tune: SAMSUNG HM060II Benchmark

Transfer Rate Minimum : 0.9 MB/sec
    Transfer Rate Maximum : 31.9 MB/sec
    Transfer Rate Average : 21.0 MB/sec
    Access Time : 20.8 ms
    Burst Rate : 73.2 MB/sec
    CPU Usage : 11.8%

Temperatura 42 st

Nie wiem jak ma wkleić screeny z HD tune ale w zakładce health wszystko jest ok, w error scan też. Załączyłam raport z Everest.

Czy jeszcze jakieś informacje, by się przydały?

z góry dziękuję za pomoc

pozdrawiam,
    Marta
    poldruk
    Level 20  
    Witaj.

Postaw na nowo system.
    A przynajmniej zacznij od tego.
    I dopiero wtedy testuj...
    I zalecał bym zakup dodatkowych 512 RAM

Pozdrawiam