Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over thereAns.Sklep wrote:Dlatego, że czytają takie właśnie komentarze w necie i słuchają porad tych co takie komentarze czytają.corz częsciej czytam opinie o tym,że ludzie odchodzą od plazmy na rzecz LCD
Ans.Sklep wrote:...ludzie odchodzą od plazmy na rzecz LCD...
raaaak wrote:Miałem kupić samsunga LE40B650 (LCD) ale zdecydowałem się na najnowszą plazmę Panasonica TX-P42G10E po tym jak zobaczyłem oba telewizory w akcji w media. Nowa plazma w technologi NeoPDP rozniosła Samsung. Ostrość, czerń w Panasonicu są powalające, kilka danych:
raaaak wrote:
- kontrast dynamiczny 2 000 000 :1, (Samsung ok 80 000 :1)
raaaak wrote:
- odświeżanie 600 Hz, (Samsung 100 Hz)
raaaak wrote:
- czas reakcji matrycy 0,001ms. (Samsung ok 3 ms)
raaaak wrote:
- pobór mocy tylko 260W. (Samsung ok 180 W)
kokus wrote:Przy sygnale telewizyjnym SD i HD z tym stwierdzeniem się nie zgodzę, ale z odtwarzacza BlueRay faktycznie można nie zauważyć różnicy.Dziś większość ludzi nie będzie potrafiła powiedzieć, który z dwóch telewizorów stojących obok siebie jest plazmą, a który LCD.
LOCOLOCO wrote:do tego właśnie służą preznetacje w domu.
axelakis wrote:kokus wrote:Przy sygnale telewizyjnym SD i HD z tym stwierdzeniem się nie zgodzę, ale z odtwarzacza BlueRay faktycznie można nie zauważyć różnicy.Dziś większość ludzi nie będzie potrafiła powiedzieć, który z dwóch telewizorów stojących obok siebie jest plazmą, a który LCD.
101pawel wrote:Gratuluję mądrego zakupu.Mógłbyś rozwiąć nieco to stwierdzenie - jestem już po zakupie telewizora, kupiłem plazmę bo widziałem różnice.
axelakis wrote:101pawel wrote:Gratuluję mądrego zakupu.Mógłbyś rozwiąć nieco to stwierdzenie - jestem już po zakupie telewizora, kupiłem plazmę bo widziałem różnice.
Co do stwierdzenia to na pierwszy rzut oka można nie rozróżnić LCD od Plazmy jeśli do obu będzie podłączony odtwarzacz BlueRay, ale przyglądając się konturom oraz płynności odtwarzania szybkich scen już nie mamy wątpliwości czy to LCD czy PDP.
JPIIKA wrote:wg mnie to to tutaj nikt nie wykazał się wiedzą..bo jak można komuś "wpychać" plazmę do pokoju 5X5ciekaw jestem na czym oparte są powyższe stwierdzenia, że tylko plazma da płynny obraz? a co z telewizorami LED ? wg mnie z moich prywatnych doświadczeń to SONY bravia (KDL W5500)albo Samsung LEDowy
mówie bo oba testowałem i oba prezentują bardzo wysoką jakość obrazu