Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

fiat 126p problem z ladowaniem na wysokich obrotach

Pablo20 19 Paź 2009 20:25 1921 5
  • #1 19 Paź 2009 20:25
    Pablo20
    Poziom 9  

    Witam!
    Mam problem z moim malaczem a mianowicie ostatnio rozladowal mi sie akumulator i po ladowaniu jest ok dziala caly czas tylko ze jak dodaje gazu kontrolka ladowania swieci mocnym swiatlem a jak jest na wolnych obrotach bez dodawania gazu kontrolka prawie nie swieci jaki moze byc powod co musze zrobic?
    Z góry dziekuje i pozdrawiam:-)

    0 5
  • #2 19 Paź 2009 20:30
    Dido230
    Poziom 22  

    Jak regulator jest sprawny to pewnie posypały się diody prostownizce w korpusie alternatora. Napięcie paska klinowego chyba sprawdzałes. Wiecej czarów tam nie ma.

    0
  • #3 19 Paź 2009 20:32
    rico37p
    Poziom 28  

    Sprawdzić napięcie ładowania na alternatorze i porównać z napięciem na akumulatorze.

    0
  • #4 19 Paź 2009 20:38
    bambus1121
    Poziom 14  

    A co masz jeśli można wiedzieć alternator czy prądnice bo jeśli prądnica to ona miałem to samo nawet nie starałem się naprawić tylko wymieniłem miałem kilka i wszystko już gra.

    0
  • #5 19 Paź 2009 20:48
    rico37p
    Poziom 28  

    Dido 230 czary są diody tam raczej nie padają ,pada stojan zazwyczaj albo regulator.

    0
  • #6 19 Paź 2009 22:00
    mariusz362
    Poziom 12  

    A może masz urwany przewód pomiędzy rozrusznikiem a alternatorem i ładowania nie będzie.To zdarza się w tych sprzętach!Jest to główny przewód od ładowania akumulatora.

    0
  Szukaj w 5mln produktów