Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

audi a6 2.5 tdi v6 2001r adaptacja pompy

wladziu 19 Paź 2009 21:13 5895 11
  • #1 19 Paź 2009 21:13
    wladziu
    Poziom 10  

    Witam, bardzo proszę o pomoc przy adaptacji pompy wtryskowej.

    Mam już pin z immo. W Vag'u przeszedłem do zakładki 'silnik' później 'adaptacja'. Wybrałem kanał 50, zapisałem i wyszedłem z adaptacji. Później skasowałem błędy, ale auta dalej nie można uruchomić. Próbowałem powtórzyć te czynności w Vag'u, ale juz nie są dostępne. Wyświetla komunikat: 'wybrany kanał jest niedostępny'

    Proszę o jakieś wskazówki. Może jakiś dokładniejszy opis, jak zrobić tą adaptację, bo nie wiem czy dobrze to robiłem

    Pozdrawiam

    0 11
  • #2 19 Paź 2009 21:27
    brandy-p
    Poziom 31  

    Silnik-> logujesz się pinem poprzedzonym zerem-> adaptacja-> kanał 50-> testuj-> zapisz-> kasowanie błędów i koniec

    0
  • #3 20 Paź 2009 20:04
    wladziu
    Poziom 10  

    Wszystko robię dokładnie w taki sam sposób. Wybieram 'testuj' w polach aktualna wartość i wartość testowa pojawiają się liczby 32 000. Na koniec wybieram 'zapisz' i wyświetla się komunikat "Ta funkcja jest niedozwolona, albo wprowadzona liczba jest nieprawidłowa"
    Nie wiem co mam z tym zrobić. Proszę o pomoc

    1
  • #4 20 Paź 2009 20:51
    janusz2008
    Poziom 33  

    No to masz zły pin?.

    0
  • #5 20 Paź 2009 21:07
    wladziu
    Poziom 10  

    No ale jakby był zły pin, to przecież bym nie dał rady się zalogować w ogóle. Więc myślę, że pin dobry

    Jeszcze mam pytanie czy kabel ODB II od programu Polski Vag 4.9 połączy się również z programem Vag - Com 409.1 ?

    0
  • #6 21 Paź 2009 11:10
    wladziu
    Poziom 10  

    Pomoże ktoś? :(

    0
  • #7 21 Paź 2009 11:13
    janusz2008
    Poziom 33  

    Nie połączy się. Skąd wziołeś pin?

    0
  • #8 21 Paź 2009 11:23
    wladziu
    Poziom 10  

    Jakiś czas temu zmieniałem kluczyk i wtedy podali mi kod immo

    0
  • #9 21 Paź 2009 12:51
    janusz2008
    Poziom 33  

    Człowieku z takimi informacjami jakie dajesz to nikt Ci nie pomoże. Nie wiadomo jakiego pinu program żąda/słyszałeś o siedmio cyfrowym?/

    0
  • #10 21 Paź 2009 13:47
    wladziu
    Poziom 10  

    Tak słyszałem. Program żąda 4- cyfrowego. Loguję się nim, oczywiście poprzedzam go zerem. Wybieram testuj, wszystko jest dobrze. Dopiero jak biorę zapisz, to wychodzi komunikat, o którym pisałem wyżej

    0
  • #11 21 Paź 2009 18:35
    fil2006
    Poziom 27  

    może nie trzeba tego adoptować?jaki kod silnika?

    Dodano po 3 [minuty]:

    jaką masz pompe teraz?skąd wiesz że dobra?jakie błędy w silniku?czy paliwo jest w pompie ?omin zbiornik i podaj paliwo z zasobnika jakiegoś .odpowietrz układ.sprawdz błędy w immo i w silniku

    0
  • #12 21 Paź 2009 19:01
    wladziu
    Poziom 10  

    Auto już trafiło do serwisu

    dziękuję wszystkim za pomoc

    0