Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Renault master 3.0 dci nie odpala

Visp87 20 Oct 2009 18:25 18938 16
    Visp87
    Level 10  
    Witam wszystkich, Problem dotyczy renault mastera z silnikiem 3.0 dci 2004r. Samochód ma przejechane 60 000 km i nie chce sam odpalac dopiero po wtryśnieciu plaka do kolektora ssacego odpala ale to nie wszystko gaśnie po przekroczeniu 3000 obr. Samochód był podłączony pod kompa i nie ma błędów. w Serwisie Boscha też sie poddali.
    bełkot85
    Level 11  
    moze wylacznik wstrzasowy.
    Visp87
    Level 10  
    auto nie bite 5 dni temu przywiezione z francji a i jest to wywrotke a wyłacznik na kompie by chyba pokazało
    bełkot85
    Level 11  
    od znajomego ktory sciaga przewaznie renaulty slyszalem,ze to sie czesto zdarza,i nie od stluczki tylko od dziurawych drog.
    sam nigdy nie mialem doczynienia,ale proponuje sprawdzic.
    Visp87
    Level 10  
    Ok dzieki jutro odbiore samochód z serwisu Boscha i sprawdze ten czujnik wstrzasowy i napisze
    bełkot85
    Level 11  
    ale zeby w serwisie nie wiedzieli???
    trans-serwis
    Level 39  
    Wyłącznik wstrząsowy- bzdura. Sprawdź przelewy wtryskiwacze odlatują.
    Visp87
    Level 10  
    auto stało cały dzień w serwisie i na koncy zadzwonili i poinformowali mnie ze sie poddaja bo nie wiedza co to jest i ze jeszcze sie z takim czyms cie spotkali zeby auto nie chciało odpalic a w komputerze nie ma błędów. A na plaku auto odpala bez problemów.

Dodano po 1 [minuty]:

wtryskiwacze sprawdzone były w pierwszej kolejności sa ok.
    trans-serwis
    Level 39  
    Jak ten samochód stoi w serwisie Boscha to ja jestem ksiądz. Podaj adres tego serwisu lub telefon to im jutro zadzwonię i wytłumaczę co trzeba sprawdzić. Przelewających wtryskiwaczy nie widać w komputerze ale widać niskie ciśnienie w szynie, albo to jest nędzny serwis albo coś ściemniasz.
    Visp87
    Level 10  
    jest jeszcze jedna opcja: moze nic nie robili w tym serwisie a auto stoi w serwsie Bosch Service Sopniewski jarocin ul. wybudowana 59 tel.(062) 747-82-82.
    Anonymous
    Anonymous  
    J23-LUB
    Level 13  
    Zobacz na pompie ciśnieniowej zawór paliwa.Są tam małe 2 oringi(7mm wys.i 2mm grube) jak się zużyją to pompa nie da dużego ciśnienia i nie zapali.Latwo go zlokalizować bo jest podpięty kostką elekt. Zobacz tu http://www.espacepl.org/forum/topics26/3235.htm tam było w 2.2dci ale masz teraz odniesienie o co chodzi.A ten bosch jest do bani jak nie wiedzą jak się zabrać.
    Visp87
    Level 10  
    Problem rozwiązany przyczyną była wadliwa pompa wysokiego ciśnienia a mianowicie peknięta obudowa i przeciek ropy. Poza tym zaworki na pompie były uszkodzone po wymianie pompu auto odpala bez problemu. Dzieki wszystkim za pomoc.
    jo114
    Level 2  
    witam mam problem z masterem 3.0DCI jadąc zgasł i nie odpala w ogóle ani się nie odezwie tylko kręci i tyle jeszcze pod komputer nie podpinałem ale może miał ktoś taki przypadek ja miałem taki że 1, 2, 3, jeździł normalnie 4, 5, 6, po 2tys obrotów błąd silnika i za chwile gasł ale znowu po odpaleniu jechał dalej normalnie i tak w koło, komputer nic nie pokazywał nawet serwisowy ale test z przelewami wytypował jeden wtrysk po wymianie wszystko ok
    w7 cimek
    Level 2  
    Witam wszystkich potrzebuje pomocy fachowca chodzi o Mastera 3.0 dci 2004r.
    walczę z nim już pół roku problem jest taki że ciężko mu odpalić.
    Byłem już u trzech mechaników kasa idzie i dalej jest to samo.
    Wymienione było - pompka w zbiorniku,zawór ciśnienia,czujnik na listwie, próba przelewowa wtrysków i dalej jest tak samo?
    dziś jak zabierałem go z warsztatu paliłem go z plaka i dzwna sprawa trochę za dużo mu psiknąłem aż mu się cofnęło i zaczoł palić normalnie ? raz czy dwa razy już tak było i przez około 4/5 dni pali ok. 5 dnia zaczyna palić znowu co raz dłużej ?
    Mam nawet drugą pompę wysokiego ciśnienia, ale czy to może być ona?
    Może w okolicy warszawy jest ktoś kto mi pomoże.
    lolianna
    Level 1  
    Na koncu listwy jest zawor mechaniczny wystaje sruba (17 klucz) jezeli podejdzie jakis brud to nie domyka i cisnienia nie moze dobic trzeba wykreci nie jest to prosta sprawa i najlepiej wynienic ewentualnie rozebrac wydmuchac i powino byc ok ale w pierszej kolejnosci sprawdzic wtryski przelewami potrafia pekac i tez gubi cisnienie z listwy
    w7 cimek
    Level 2  
    Dzięki za info sprawdzę ten zawór , a przelewy były sprawdzane.

Dodano po 2 [godziny] 16 [minuty]:

Kolego czy możemy się skontaktować ?