Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Płyta indukcyjna + piekarnik Amica czy Electrolux?

olo-36 21 Oct 2009 16:59 15046 7
    olo-36
    Level 2  
    Witam. To mój pierwszy post na tym forum.Zastanawiam się nad zakupem płyty indukcyjnej Amica PI 6509 L lub Electrolux EHD 60020 P.Amica jest tańsza ale jest zasilana na 230V.To dobrze czy źle dla płyty indukcyjnej.Mam w domu instalację 400V
    I jeszcze piekarnik.Żona chce chowane pokrętła i programowanie włączenia i wyłączenia piekarnika.Zastanawiam się nad :
    Amica EBP7432
    Amica EBP7422
    Amica EBP8452
    Electrolux EOB53102X
    Proszę o rade.
    adam_zg
    Level 13  
    Jeżeli już musisz wybierać z tych dwóch producentów wybierz Electroluxa, płyta indukcyjna na 220V nie będzie działać zbyt dobrze ze względu na ograniczenia w mocy.

Dodano po 1 [minuty]:

Poszukaj też Mastercooka ID 4R dobra niedroga płyta o dosyć dużej mocy.
    bako
    Level 15  
    osobiście 2m-c temu stałem przed podobnym wyborem.
    płyty indukcyjnej Amici raczej bym nie polecał - ograniczenie mocy tylko 3kW

ja wybrałem płyte TEKA IR641 moc 6,4kW
    przyszła oczywiście z kabelkim jednofazowym, ale niech cię to niezrazi, ma dwie jednostki mocy każda na dwa pola w sumie 4 pola i można podłaczyć ja pod dwie fazy i N. po zdięciu pokrywy przyłacza masz pełny schemat podłączenia el. co dziwne w instrukcji papierkowej tego niema.
    troche już na niej pracowałem i jestem zadowolony z wyboru, cenowo niewygórowana.

Pozdr.
    zwykły człek
    Level 20  
    Ja bym jednak skłonił się do Mastercooka. Największy wybór, dobra jakość i cena.
    rychomuch
    Level 29  
    Witam.

Ja mam dobry przykład z płytą Candy.

Co na to forum ?
    adam_zg
    Level 13  
    rychomuch wrote:
    Witam.

Ja mam dobry przykład z płytą Candy.

Co na to forum ?

Forum się cieszy, że jesteś zadowolony :) A jaki model Candy masz?
    Jednak osobiście uważam, że obecnie stosunek jakości do ceny w płytach indukcyjnych ma zdecydowanie Mastercook, ostatnio obniżyli ceny i tak bardzo dobrą płytę ID 64 S można kupić po około 1400-1700 zł.
    _PREDATOR_

VIP Meritorious for electroda.pl
    Wykopaliska!
    Płyta indukcyjna + piekarnik Amica czy Electrolux?