Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jak podłączyć Nadajnik/Sender TV?

v123v 21 Oct 2009 19:56 5092 11
    v123v
    Level 10  
    Witam, mam problem z podłączeniem tych wszystkich nadajników, kabli od Nadajnik'a TV.
    Jest to coś takiego, mam komplet kabli ale instrukcji brak. Sprzęt jest sprawny, ponad rok temu miałem go podłączonego w innym mieszkaniu na innych TV.
    Narysowałem amotorski schemat:
    Gdyby ktoś był taki cierpliwy i powiedział mi jak to wszystko podłączyć. Najlepiej dorysował strzałki lub coś w tym stylu bymbył bardzo wdzięczny.
    Pozdrawiam.
    Anonymous
    Anonymous  
    v123v
    Level 10  
    Dzięki ale co dalej, na razie podpiąłem tak jak powiedziałeś. A co z tym wejściem/wyjściem nad gniazdem VCR?
    Na razie jest tak :)
    Anonymous
    Anonymous  
    v123v
    Level 10  
    mihal2002 wrote:
    Podepnij sobie do TV.
    Tam masz napisane.
    Aż na tyle to chyba potrafisz?
    Chodzi Ci o to, różowa droga?
    Jeżeli tak to takim sposobem nic nie działa, brak nawet obrazu na głównym TV.

Za to gdy podłącze w ten sposób (zielona droga)
    to na głównym TV jest obraz ale na małym (ten niżej nic nie łapie)

Edit: Dodam, że gdy jakiś rok temu miałem podpięte to wszystko przy innych TV to na pewno było coś podpięte na Senderze/Nadajniku do gniazda A/V Out.
    Anonymous
    Anonymous  
    v123v
    Level 10  
    Więc od początku. Tak jak piszesz z gniazda VCR idzie kabel do gniazda IN w Senderze. Ale ja chce mieć również obraz na TV przy którym jest Nadajnik/Sender a tym sposobem całkowicie omijamy TV "Nadajnik".
    Nie róbmy ze mnie głupka oczywiście TV "Odbiornik" jest podłączony kabel z A/V Extend do wejście na TV tego szerokiego (SCART?). Nadajnik jak i odbiornik jest ustawiony na tych samych kanałach.
    Anonymous
    Anonymous  
    v123v
    Level 10  
    Wszystko podpięte tak jak napisałeś. Nadal nic.
    Lifetec firma.
    KIEROWCA_VW
    Level 35  
    Kolego, daj foto z widokiem na złącza w tych urządzeniach.
    andmat35
    Level 1  
    też mam ten problem nie wiem jak to podłączyc a jeszcze jedno do czego jest ten przewód co ma tasme samoprzylepną??
    romeok01
    Level 35  
    Macie wszystko w instrukcji obsługi, podłaczanie tego jest bardzo proste.

Ten przewód z tasmą samoprzylepną to jest czujnik do pilota, na koncu jest dioda do podczerwieni, ustawiasz ją aby była skierowana na czujnik podczerwieni w urządzeniu z którego przesyłasz sygnał.

Jak nadal nie działa to sprawdź wszystko, połaczenia, zgodnośc ustawienia kanałów - na nadajniku i odbiorniku musza byc te same kanały oraz zasilanie nadajnika i odbiornika.
    Mi zdażyło się że otrzymałem nowy sender i po podłaczeniu nie działał, kombinowałem sprawdzałem wszystko i okazało się ,że jeden z zasilaczy był uszkodzony, dioda zasilania po podłączeniu nie świeciła i wymieniłem u sprzedawcy na sprawny.