Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

peugeot partner 2.0 hdi 90km 2000r gaśnie podczas jazdy

maniak peugeot 22 Oct 2009 21:52 17451 11
Texa Poland
    maniak peugeot
    Level 2  
    peugeot partner 2.0 hdi 90km 2000r gaśnie podczas jazdy pow 2000 obrtów czy to może być pompka paliwa w zbiorniku i czy pompka od peugota 406 hdi 110km pasuje do mojego
  • Texa Poland
    kybernetes
    Level 39  
    No to pytanie odpowie tylko dyplomowany prorok. Jeśli są wątpliwości co do ciśnienia paliwa, to należy je sprawdzić, odpowiednim manometrem. Jednak opisywany objaw zupełnie nie przypomina usterki spowodowanej wadliwą pompką paliwa. Aby uniknąć kosztów niepotrzebnych napraw zalecam wizytę w warsztacie diagnostycznym.

Pozdrawiam
    luk-bab
    Level 13  
    Miałem ten sam problem w moim partnerze , gdy zapaliła się kontrolka silnika stracił moc i silnik kręcił sie tylko do 2000 obrotów, wtedy komputer wchodzi w stan awaryjny.

Po podjechaniu do warsztatu okazało się że trzeba wymienić czujnik wysokiego ciśnenia w pompie paliwowej i problem znikł.

Czasem też jest problem że trzeba wymienić filtf paliwa bo są opiłki z kiepskiego paliwa .

Pozdrawiam .
    michal2190
    Level 11  
    gdyby to byla pompaka paliwa to gasl by przy prze roznych obrotach sprawdz wtrski i wymien regulator.
  • Texa Poland
    luk-bab
    Level 13  
    to nie pompa tylko czujnik wysokiego ciśnienia w pompie paliwowej znajduje sie z tyłu pompy ( nie należy do taniego ) ale najlepiej sprawdzić to po podłączeniu komputera diagnostycznego
    User removed account
    User removed account  
    luk-bab
    Level 13  
    zgadzam się z tobą kolego georgesgr tylko ja piszę co ja miałem i kilku moich znajomych dokładnie to samo a system bosch czy siemens preblem ten sam i to dokładnie
    pozrawiam
    User removed account
    User removed account  
    luk-bab
    Level 13  
    tak wyglada ten czujnik z tyłu pompy

peugeot partner 2.0 hdi 90km 2000r gaśnie podczas jazdy
    User removed account
    User removed account  
    maniak peugeot
    Level 2  
    witam serdecznie dziękuję za podpowiedzi problem tkwił w czujniku ciśnienia i czujniku listwy pozdrawiam
    luk-bab
    Level 13  
    nie ma sprawy polecam się jak coś to pisz pozdrawiam