Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[PHILIPS] MP4 SA1OPS16K/02 - nie włącza się

spin4cz 23 Oct 2009 20:28 3295 7
    spin4cz
    Level 10  
    Witam.

Mam pytanie dotyczące odtwarzacza SA1OPS16K/02.
    Kupiłem niedawno taki odtwarzacz - używany - sprawny. Dzisiaj po ok tygodniu użytkowania zawiesił się podczas gdy był podłączony do komputera. Użyłem przycisku reset i po tym zabiegu już nie chce się włączyć... Przy włączaniu zawiesza się na napisie "GoGear" i koniec. Nie jestem w stanie użyć opcji naprawy przez Managera Urządzenia, ponieważ system nie widzi urządzenia... Po pierwszym zresetowaniu włączył się i wszystkie utwory widział jako "Nieznany wykonawca". Głupio zrobiłem, że wtedy nie poszukałem opcji formatowania urządzenia lub przywracania ustawień fabrycznych bo po kolejnym resecie, który miałem nadzieje wszystko naprawi już się nie odpalił...

Czy można liczyć na jakąś poradę w tej sprawie?

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Pozdrawiam,
    Marcin.
  • Helpful post
    yooras
    Level 22  
    witam, podczas podłączania do komputera trzymaj wciśnięty przycisk "vol +", włącz menadżera urządzenia i dalej postępuj zgodnie z instrukcjami na ekranie.
    Pozdrawiam.
    spin4cz
    Level 10  
    Dzięki, pomogło ALE co się teraz stało?! Wszystko mam "pisane" od prawej do lewej :O :O kurde co to jest?! :/
    spin4cz
    Level 10  
    Ktoś pomoże?
  • Helpful post
    Otaku9
    Level 23  
    Od pomocy są oni: http://www.support.philips.com/support/catalo...untry=pl&title=Przeno%C5%9Bne+odtwarzacze+MP3
    Nie po to kupujecie markowy sprzęt by zostać na lodzie. Tylko sprawdź czy dobrze wpisałeś nazwe, bo wyszukiwarka na ich stronie nie reaguje na formułe SA1OPS16K/02.
    Ale coś znalazłem: http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpindex.pl?ctn=SA1OPS16K/02&scy=PL&slg=pl
    pzdr
    spin4cz
    Level 10  
    Dzięki, spróbuje raz jeszcze z PHILIPSem choć już próbowałem tydzień temu i zero odzewu :/ myślałem, że ktoś może będzie miał pojęcie co mogło się stać... Myślałem o przywróceniu starego softu ale nie ma takiej opcji...
    opiotrek5
    Level 10  
    Witam.
    Ja mam odtwarzacz Philips SA 5245/02 kupiłem go jako powystawowy na Allegro, po około dwóch miesiącach również mi się zawiesił podczas gdy był podłączony do komputera. Po wciśnięciu przycisku reset też nie chciał się włączyć. Przy włączaniu zawiesił się na napisie "GoGear". Po podłączeniu do komputera zaczął się jedynie ładować i nic więcej, system go nie widział. Zainstalowałem Device Managera, i podłączyłem do kompa trzymając przycisk "vol +", wtedy ten program go wykrył i można było użyć opcje "napraw". Po naprawie wszystko jest OK!.
    Myślałem, że nic się nie da z tym zrobić.
    Chciałem bardzo podziękować użytkownikowi " yooras " , jego rada okazała się bardzo pomocna.
    Pozdrawiam
    spin4cz
    Level 10  
    Witam ponownie.

U mnie też zadziałała opcja naprawy lecz pojawił się nowy problem, który opisuje w innym temacie.

Dzięki użytkowniku yooras1 ; )

Pozdrawiam.