Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

audi a4 1.6 zgasł podczas jazdy odpala na jałowym i gaśnie

majakub 25 Paź 2009 10:18 5615 3
  • #1 25 Paź 2009 10:18
    majakub
    Poziom 8  

    Witam. Sprawa jak w tytule. Wczoraj podczas jazdy podczas przyspieszania moje audi a4 1.6 benzyna zaczęło szarpać, tracić moc, potem zgasło. Zjechałem na pobocze. Samochód zapala, pracuje na jałowym biegu (równiutko, bez stuków itp.,przez kilka minut, potem gaśnie), ale gaśnie natychmiast przy próbie dodania gazu. Udało mi sięgo sholować na jałowym (działa wspomaganie) ale przy hamowaniu obroty "falują" poniżej 900 i w końcu przy dłuższym wciśnięciu hamulca silnik gaśnie. Pompę paliwa słychać po przekręceniu kluczyka więc jakoś tam działa... Odłączenie "-" akumulatora na kilka minut nic nie dało... Czy ktoś miał podobne "doświadczenia". Nie zdażyło mi się to w wielu innych autach, które miałem i nie mam pomysłu na rozwiązanie.

    0 3
  • #2 25 Paź 2009 14:39
    mig29_1979
    Poziom 19  

    Regulator ciśnienia paliwa. Jest przy listwie wtryskowej od strony zasilania. Przy okazji wymień filtr paliwa.

    1
  • #3 25 Paź 2009 15:51
    Sobus007
    Poziom 10  

    witam wszystkich . mam pytanie czy pompka paliwa powinna dobijac od razu po przekrecaeniu kluczyka? bo u mnie slabo ja slychac i samochod bardzo slabo pali mi jak jest zimny zwlaszcza z nocy , a jak juz odpali to pozniej jest okej , a i obroty zaraz po odpaleniu skacza od 400 do 1000 obr po chwili sie wyrownuja na 900 czemu tak sie dzieje prosze o pomoc dzieki.

    1
  • #4 26 Paź 2009 15:40
    majakub
    Poziom 8  

    Witam ponownie. Sprawa się wyjaśniła. Przyczyną usterki był regulator przepływu powietrza (rozszczelnienie). Aktualnie już wszystko działa jak należy.

    0