Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Honda Concerto 1,5 93r. gasnie w czasie jazdy, nie odpala..

nestio_vip 25 Paź 2009 20:04 3148 9
  • #1 25 Paź 2009 20:04
    nestio_vip
    Poziom 9  

    Witam. Jak w temacie. Moja dziewczyna ma problem z honda concerto. Mianowicie, samochod odpala normalnie, podczas jazdy strasznie szarpie i potrzebuje wyzszych obrotow, zeby ruszyc bo inaczej gasnie, lub poprostu sama z siebie np na dojezdzie do swiatel lub na zakretach potrafi zgasnac, a co najgorsze czesto potem nie chce odpalic!! Bardzo prosze o jakas rade co to moze byc, bo dziewczyna nie jest doswiadczonym kierowca i do tego sie bardzo stresuje jak jej autko zgasnie na zakrecie, a ja za kazdym razem mysle czy bezpiecznie dojedzie do domu:( Chcialbym cos jej z tym zrobic ale niebardzo wiem w czym tkwi problem, a jej ojciec dupy za przeproszeniem nie ruszy zeby sie tym zajac:/

    Z gory dziekuje bardzo za jakie kolwiek rady

    0 9
  • #2 25 Paź 2009 20:47
    mig29_1979
    Poziom 19  

    Czujnik położenia wału korbowego, tu będzie pies pogrzebany.

    0
  • #3 25 Paź 2009 20:52
    nestio_vip
    Poziom 9  

    mig29_1979 napisał:
    Czujnik położenia wału korbowego, tu będzie pies pogrzebany.


    Jestes kolego pewien??

    0
  • #4 25 Paź 2009 21:09
    mig29_1979
    Poziom 19  

    Jeśli się trochę znasz to sam trochę posprawdzaj ,opisz w temacie a wtedy to będe bardziej precyzyjny. Na razie z tego co napisałęś to wnioskuje ,że taka może być przyczyna 100% to Ci nikt nie da.

    1
  • #5 26 Paź 2009 02:00
    Anonymous
    Użytkownik usunął konto  
  • #6 11 Lis 2012 11:55
    sylwia1993
    Poziom 1  

    Witam mam podobny problem z moją hondą ,odpala za pierwszym razem , ale gdy zbliżam się do świateł i zaczynam chamować zapalają się kontrolki od akumulatora i oleju zaczyna gasnąć ,ale gdy puszcze hamulec i dam więcej gazu szarpnie i jedzie dalej .

    0
  • #7 11 Lis 2012 23:11
    altterego
    Poziom 2  

    a sprawdzałeś czy klamry na akumulatorek nie są zaśniedziałe? przez to tez może gasnąć!

    Moderowany przez Pawel wawa:

    Ostrzeżenie! 3.1.13. Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych. 3.1.11. Publikowanie wpisów nie zawierających merytorycznej treści, zawierających szkodliwe porady, porady nie będące próbą rozwiązania problemu oraz publikowanie identycznych wpisów następujących po sobie lub powtarzających informacje ujęte w toku dyskusji.
    Dobrze radzę przemyśleć swoje wypowiedzi na forum. Będę je obserwował.

    0
  • #8 13 Lis 2012 15:21
    qoompel
    Poziom 21  

    sylwia1993 napisał:
    Witam mam podobny problem z moją hondą ,odpala za pierwszym razem , ale gdy zbliżam się do świateł i zaczynam chamować zapalają się kontrolki od akumulatora i oleju zaczyna gasnąć ,ale gdy puszcze hamulec i dam więcej gazu szarpnie i jedzie dalej .
    Jak silnik się rozgrzeje, to masz problemy z odpalaniem?
    Nie znam się na Hondzie, ale to może być czujnik położenia wału, czujnik przepustnicy albo czujnik w kolektorze ssącym.
    Nie zaszkodzi rzucić okiem na napięcie paska na alternatorze.

    0
  • #9 13 Lis 2012 15:31
    1078231
    Użytkownik usunął konto  
  • #10 07 Gru 2013 22:06
    bobdoroszuk
    Poziom 9  

    Jesli gasnie na rozgrzanym silniku to jest to blad 16 "wtryskiwacz paliwa lub jego uklad" czyli przekaznik pompy paliwa jakies 45 min roboty polecam HONDA ŁOBEZ CONCERTO TO MOJA DRUGA ZONA ZNAM JA JAK NIKT INNY

    3
  Szukaj w 5mln produktów