Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Acer TravelMate 2400 - brak ładowania baterii gdy włączony

adamhaa 27 Paź 2009 12:51 1553 1
  • #1 27 Paź 2009 12:51
    adamhaa
    Poziom 9  

    Witam wszystkich


    Potrzebuję pomocy, bo dziwne rzeczy dzieją się z moim laptopem i nie wiem co począć.

    Problem polega na tym, że komputer nie ładuje baterii, gdy jest uruchomiony, po wyłączeniu komputera bateria ładuje się normalnie około 3godzin. Wygląda to tak jakby w czasie startu systemu komputer przełączał się z zasilacza na baterię i ciągnie z niej prąd aż padnie. Próbowałem to obejść wyciągając baterię, ale wtedy zaświeci diodę zasilania, ruszy wentylator procesora i się wyłącza.

    Co z tym fantem można zrobić gdzie może tkwić przyczyna??

    Wszystkim z góry dziękuję za pomoc

    0 1
  • #2 13 Gru 2009 14:12
    adamhaa
    Poziom 9  

    Nie uzyskałem odpowiedzi od internautów, ale poinformuje innych co było.
    Jak ktoś będzie miał podobne kłopoty to może ta notka mu się przydać.

    Komputer oddałem do serwisu.
    Okazało się że jest uszkodzony moduł zasilający w laptopie. Pod wymianie i ponownym uruchomieniu kompa chwile podziałał i znowu się spalił. Serwisant powiedział że musi być jakieś zwarcie na płycie głównej i że trzeba ją wymienić.
    Skończyło się na tym że stary komputer zostawiłem w rozliczeniu a wziąłem Asusa F5
    na razie nowy komp spisuje się elegancko.

    0