Dlatego dziwi mnie to, że robił to serwis. Powinien to robić instalator który robił instalacje.
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over thereevolution1 wrote:Podlogowke przykrecilem na 1(skala do 5), moc ustawiona na 70%, krzywa 1.3, poziom 0, temperatura dzien 20 noc 16. Po dobie od ustawienia wynik to 6m3 ( przedtem 10/11). Aktualnie na dworze 1 stopien a na piecu 45. Wiecej zobaczymy po nastepnych kilku dniach.
Joorg wrote:Joorg a co tzn? W jaki sposób kocioł odczuwa taką potrzebę przeregulowania bo zastosowałem przeróżne osłony a i tak to nie pomaga. To, że tak sie dzieje to wiadomo, ale na podstawie jakich parametrów i jak temu zapobiegać to nie wiem.Witam na forum.
Jeżeli chodzi o podniesienie mocy pracy palnika podczas wietrznej pogody, to jest to prawidłowa praca kotła. Dzieje się tak w celu ochrony pracy palnika. Ja posiadam Vitodens 200-W 26kw, który podczas normalnej pracy może zmodulować moc do minimum 9%, natomiast gdy wieje wiatr do komina, moc nie schodzi poniżej 29%. Jeśli przy takiej minimalnej mocy nie ma odbioru ciepła przez instalację, to będzie kocioł taktował. Pozdrawiam