Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

toyota yaris 1999 r. 1,0 l - pomoc w wyborze akumulatora

piotrpiotr 29 Oct 2009 11:54 7357 2
    piotrpiotr
    Level 10  
    Witam,

muszę kupić nowy akumulator, jaki będzie pasował do toyoty yaris z 1999 r. (1,0 l), myślę o firmie moll podobno warto w taki zainwestować? Jaki powinien mieć AH i A?
    LANIA26
    Level 12  
    Witaj

Z tego co pamiętam to na stronie WARTY lub BOSCHA są takie kreatory wybierasz auto i tam ci pokazuje jaki aku musisz mieć. Albo ściągnij jakąś instrukcje, może tam będzie.
    Nie słyszałem o tej firmie akumulatorów. Kiedyś swojego czasu mój szwagrowski miał w OMEDZE z WARTY aku i był bardzo zadowolony. (omega to był diesel 2.5) i uwazaj na wysokość akumulatora bo ci przez maske wyjdzie jak zamkniesz.

pozdr LANIA
    gimak
    Level 40  
    A jakie są zastrzeżenia do obecnego poza tym że znudziło mu się kręcenie yaris-ką. Jeżeli tylko taka jaką wymieniłem, to pojemność i prąd rozruchowy bym zostawił taki sam, a zastanowiłbym się ewentualnie nad marką. Osobiście wybrałbym taki w którym można sprawdzać poziom elektrolitu w celach i go uzupełniać dolewając wody destylowanej. Akumulator lubi takie pieszczoty.
    Akumulatory Centry jakieś cztery lata temu miały taką możliwość, chociaż wg DIN były bezobsługowe, ale w dołączonej instrukcji wskazane było okresowe sprawdzanie i uzupełnianie poziomu.