Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
TermopastyTermopasty
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Wzmacniacz Sony STR-434S nie działa w dwóch kanałach

29 Paź 2009 20:24 2276 10
  • Poziom 15  
    Mam starszy wzmacniacz wszystko jest sprawne oprócz jednej rzeczy w wyjściach na głośniki działa tylko jedno wyjście są wyjścia : SPEAKER A Lewa i Prawa -nie działają i SPEAKER B Lewa i Prawa - Z której działa tylko wejście lewe .
    Wzmacniacz Sony STR-434S nie działa w dwóch kanałach
    Wie ktoś jak to naprawić lub chociaż co się zepsuło ??
  • TermopastyTermopasty
  • Poziom 35  
    Na początek musisz sprawdzić przekaźniki (konkretnie jeden właśnie ten od tego kanału)
    No i obejrzyj płytę od strony lutów sony lubi pękać (zimne luty)
    trochę ciężko się tam dostać chyba że masz od spodu tz. "właz":)
  • Użytkownik usunął konto  
  • TermopastyTermopasty
  • Poziom 15  
    Właz jest na szczęście rozbiorę i sprawdzę te zimne luty ,a jak to ma wyglądać mają być wykruszone ?
    Za bardzo nie wiem ,który to przekaźnik :D
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 35  
    Przelutuj oba nic się nie stanie:)
    Mam nadzieję że "cyna" spoiwo masz jeszcze z ołowiem.
    Nie wiem jaki masz tam właz jeśli masz dostęp to przelutuj również diody w zasilaczu tam też lubi pękać potraktuj to jako profilaktykę.
  • Poziom 15  
    Przekażik to takie kostki tak ??
    Tam jest tylko jedna ...
    Jakie diody ??
  • Poziom 35  
    Tak takie kostki może i jest jeden .
    Diody odpuśc sobie (prostownicze w zasilaczu.
  • Poziom 15  
    To ona wygląda na ok.
    A gdzie mogę taką kostkę kupić ??
  • Poziom 35  
    Poprawiłeś luty na przekaźniku i na gnieździe głośnikowym ?
  • Poziom 15  
    Teraz poprawiłem ...
    Dalej nie działa :(