...zależy co kto lubi.
Jeśli chodzi Ci w ogóle o domykacze szyb - to jest to bardzo przydatna rzecz (szczególnie w lato - które w końcu chyba jest) a i fajny dośc bajer.
Pozwalają zapomnieć o otwartych szybach - odchodzisz od pojazdu - włączasz alarm i nie wnikasz.
Ja mam osobiście podłączony podobny sterownik ale domyka (i otwiera) mi on szyberdach.
Szyby mam niepodłączone - bo troszkę są one skomplikowane (Mercedes) - a inna sprawa, ze nie bardzo jest po co - bo i tak nie zażywam (klima - jeszcze działa)
Fakt faktem, ze używam (jak również zakładam swoim klientom) domykaczo-roztwieraczy PROXIMA, opisywane tutaj już.
Mają taki bajer jak można wyczytać między wierszami, że 1 godz. (lub 15 min) po powrocie do pojazdu domknięta szyba otiwera się do poprzedniej pozycji (!) .
Wracając do PW441 - mój dostawca twierdzi, ze na trzy lata i sprzedanych 100 takich modułów - miał reklamację raptem na 1 (!).
Więc chyba można je polecić - ale jak wspomniałem - nie zakładałem.
Ma ponoć jedną fajną rzecz:
Płynną regulancja prądu - rdzeniem w cewce - jak się wykręca - to jest mocniejszy.
No to tyle co wiem - a jest z dwa razy tańszy od Proximy .
Pozdrawiam
commor
jesli moge jeszcze cos dodac do domykacza firmy PROXIMA to to korzystam z niego juz pare ladnych lat i zadnych problemow z nim nie mialem ,odkad montuje systemy wlasnie tej marki zapomnialem co to reklamacja,klienci nie wracaja z zamontowana bajerka tej firmy.domykacz ma dwustopniowa kontrole pradowa domykanie ciagle lub stopniowe,i wiele innych bajerow za naprawde niska cene(centralka wielkosci pudelka po,, popularnych'')