Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Fabia 2 z centralnym zamkiem- jak podpiąć pilota

John2000 31 Oct 2009 18:01 5358 3
    John2000
    Level 11  
    Witam, w samocodziku mam orginalny cent. zamek. Gdzie podpiac sie z alarmem aby zamykal/otwieral zamek. Dysponuje schematem z Fabii 1 i tam podpinało się pod żółto niebieski przewód w dzwiach kierowcy. Znalazłem taki w Fabii 2, ale na nim jest cały czas masa więc to nie on. Prosze o podpowiedź pod który przewód podpiąc się w Fabii 2 i czy jest sterowane plusem czy minusem.
    olel
    Level 17  
    witam, sterowanie napewno minusem, dokładniej to musisz sobie znaleźć próbówką (podłanczając na stałe pod plusa drugim końcem szukać tego minusa który się pojawi po przekręcaniu kluczyka. Masz moduł komfortu, wtyczka przy sterowniku lewych przednich drzwi wtedy ma około 10 przewodów, zamykanie i otwieranie jest chyba na środku naprzeciw siebie.

Moderated By norbert.s.:

Ostrzeżenie za pisanie nic nie wnoszących do dyskusji postów.

John2000
    Level 11  
    Dzięki za podpowiedź, ale jak szukać chwilowego minusa ? - odizolowywać kabel ? wbijac się w niego? (to niczczy przewody). Może ktoś wie lub dysponuje schematem. jaki to kolor ?

było by to pomocne bo miejsca w tamtym miejscu jest niewiele na większe eksperymenty. Ja sprawdziłem żółto/niebieski, żółto/zielony i brązowy - żaden z nich tym nie steruje.

Byłbym wdzięczny za podanie mi tego szukanego "koloru"

Dodano po 18 [minuty]:

Właśnie wpadło mi coś do głowy - w Fabii 1 przycisk od zamka był w dzwiach, a w fabii 2 jest przed dźwignią zmiany biegów - czy można sie podpiąć właśnie pod ten przycisk ? może tam będzie łatwiej?
    Anonymous
    Anonymous