Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Fabia 2 z centralnym zamkiem- jak podpi±æ pilota

John2000 31 Oct 2009 18:01 5217 3
    John2000
    Level 11  
    Witam, w samocodziku mam orginalny cent. zamek. Gdzie podpiac sie z alarmem aby zamykal/otwieral zamek. Dysponuje schematem z Fabii 1 i tam podpina³o siê pod ¿ó³to niebieski przewód w dzwiach kierowcy. Znalaz³em taki w Fabii 2, ale na nim jest ca³y czas masa wiêc to nie on. Prosze o podpowied¼ pod który przewód podpi±c siê w Fabii 2 i czy jest sterowane plusem czy minusem.
    olel
    Level 17  
    witam, sterowanie napewno minusem, dok³adniej to musisz sobie znale¼æ próbówk± (pod³anczaj±c na sta³e pod plusa drugim koñcem szukaæ tego minusa który siê pojawi po przekrêcaniu kluczyka. Masz modu³ komfortu, wtyczka przy sterowniku lewych przednich drzwi wtedy ma oko³o 10 przewodów, zamykanie i otwieranie jest chyba na ¶rodku naprzeciw siebie.

Moderated By norbert.s.:

Ostrze¿enie za pisanie nic nie wnosz±cych do dyskusji postów.

John2000
    Level 11  
    Dziêki za podpowied¼, ale jak szukaæ chwilowego minusa ? - odizolowywaæ kabel ? wbijac siê w niego? (to niczczy przewody). Mo¿e kto¶ wie lub dysponuje schematem. jaki to kolor ?

by³o by to pomocne bo miejsca w tamtym miejscu jest niewiele na wiêksze eksperymenty. Ja sprawdzi³em ¿ó³to/niebieski, ¿ó³to/zielony i br±zowy - ¿aden z nich tym nie steruje.

By³bym wdziêczny za podanie mi tego szukanego "koloru"

Dodano po 18 [minuty]:

W³a¶nie wpad³o mi co¶ do g³owy - w Fabii 1 przycisk od zamka by³ w dzwiach, a w fabii 2 jest przed d¼wigni± zmiany biegów - czy mo¿na sie podpi±æ w³a¶nie pod ten przycisk ? mo¿e tam bêdzie ³atwiej?
    User removed account
    User removed account