Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

suzuki swift 1.3 gti '92 nie pali

szerszen100 02 Nov 2009 08:14 2451 10
  • #1
    szerszen100
    Level 10  
    Witam wszystkich.
    Mam wielki problem z tym autkiem co w opisie. Mianowicie za pierwszym razem jak go dostałem to pięknie odpalił ale nie miałem paliwa więc od razu pojechałem zatankować. Do stacji dojechał bez problemu. Gaz do pełna, benzyna do połowy i na tym koniec. stanął i nie chciał ruszyć. temperatura była na połowie. Odpalał ale w ogóle nie wchodził na obroty. Jak dodawałem gazu to się dławił i dławił, w końcu załapał obroty ale po puszczeniu sprzęgła po prostu szarpnął i zgasł ;[ nie mam pojęcia co może być. na gazie w ogóle nie rusza.
    Proszę o pomoc.

    Dodano po 4 [minuty]:

    aha teraz w ogóle nie odpala ;[
  • #2
    epoka
    Level 11  
    Sprawdzić kable wysokiego napięcia
  • #3
    szerszen100
    Level 10  
    kable sprawdzone i działają bez zarzutu ;[
  • #4
    manta
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Tak a jak to sprawdziłeś?
  • #5
    eltron
    Level 25  
    Tak tak, to z pewnością wina kabli :D No i to sprawdź mnie rozbraja... Jak ma to sprawdzić bez oscyloskopu, albo testera do WN ? Organoleptycznie chyba, a to nie będzie miarodajne, ale bez przesady koleś, objawy nijak mi nie pasują do przewodów WN.
  • #6
    MAROKESZ
    Level 12  
    Zakręc gaz i sprawdż na PB.
  • #7
    szerszen100
    Level 10  
    na gaz nie chce się nawet przełączyć. filtr wimieniłem od gazu. na bęzynce odpala jak jest zimny ale potem jak się nagrzeje to nic.... ;[
  • #8
    MAROKESZ
    Level 12  
    Nie złapałes .Zakrec gaz na zbiorniku.Dodatkowo ściagnij przewód z silnika który idzie od reduktora.Wydaje mi sie że auto pracuje na dwóch paliwach.Jak masz z tym problem to do gazownika.
  • #9
    szerszen100
    Level 10  
    ale gaz zakręcile i juz to sprawdzalem;[ nic to nie daje niestety;[ nie mam pojecia co robic...
  • #10
    eltron
    Level 25  
    Oddać lepiej do mechanika, on będzie wiedział że trzeba sprawdzić aparat zapłonowy ( bo chyba to tam siedzi ? dawno już gti nie widziałem ) i parę innych ciekawych rzeczy.
  • #11
    szerszen100
    Level 10  
    Tak, jest tam aparat zapłonowy. Jest już u mechanika, zobaczymy co on tam znajdzie.