Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

MP4 Philips Gogear sa5295

spaceship 02 Nov 2009 21:40 6864 11
    spaceship
    Level 2  
    Witam, mam problem z moim odtwarzaczem mp4. Normalnie działał, wyłączyłam mp4 ,potem jeszcze raz włączyłam i pojawił się napis Wait for USB Connection, Podłączyłam USB i wyświetlacz zaczął świecić na różowo. Komputer nie rozpoznał urządzenia. Proszę o pomoc:)

Proszę uzupełnić tytuł postu- zgodnie z regulaminem pkt.11 Zmienić treść możesz za pomocą przycisku "zmień " po prawej stronie postu.
    [dzimi]
    Otaku9
    Level 23  
    Czy możesz podać więcej danych, np: czy odtwarzacz ma naładowaną baterie, czy funkcjonuje normalnie tzn odtwarza muzyke itp, czy wcześniej podłączany do tego komputera działał poprawnie, oraz którym jesteś jego właścicielem i ile go posiadasz. Te dane mogą pomuc w sprecyzowaniu usterki.
    spaceship
    Level 2  
    No więc, baterii jest jakies 20%, odtwarzacz kupiłam na allegro, pochodził z wystawy sklepowej. Mam do od czerwca 2009.

Po włączeniu pojawia się logo philipsa, a po chwili napis 'wait for usb cinnection'. jednak po podłączeniu do różnych kompoterów nic się nie zmiena.

Jak odtwarzacz jest wyłączony i podłącze do komputera zachowuje się tak samo, tzn się włącza i pojawia się logo i napis.
    Otaku9
    Level 23  
    Sprawdź czy reaguje na przycisk "menu", mój zachowuje sie podobnie po przebywaniu w nieodpowiednich warunkach(wstrząsy, wilgotność). Należało by sprawdzić, czy nie jest uszkodzone złącze usb w mp4(zwarte styki, lub zwierane przez wilgotny paproch, obudowa nie jest w 100% szczelna więc sie zdarza). Czy jest w twoich możliwościach zdjąć tylną ścianke mp4 i oczyścić elektronike pędzelkiem, przy okazji poszukać niedoskonałości lub defektów na płytce.
    Jezeli to by nie pomogło należało by skasować soft i wgrać go od nowa.
    Ironman666
    Level 10  
    a mozesz powiedzieć jak rozebrać ten odtwarzacz? Bo mój zawiesza sie przy włączaniu i nie wiem co zrobić. pojawia sie logo philips, nastepnie gogear i na tym staje.
    janusz_bus
    Level 2  
    jest program naprawiający philipsy Philips Device Manager,niestety po naprawie nie ma już nic z wgranych plików.Program sam naprowadza jak się posługiwać nim
    Ironman666
    Level 10  
    Doskonale wiem o tym programie, jednak nie moge go uzyc gdyz komputer nie wykrywa odtwaracza. :/
    janusz_bus
    Level 2  
    obudowę się delikatnie odkleja ,nie jest przykręcana!! Spróbuj przy usb coś ruszyć czasem wystarczy dotknąć palcem
    3/13
    Level 1  
    Witam. Mam taki sam problem, z tym że mój komputer odczytuje mój odtwarzacz. Jednak gdy biorę opcje "napraw" w Device Managerze, mówią mi,żebym podłączył player do komputera cały czas trzymając "+". Robię tak trzymając klawisz nawet bardzo długo i nic się nie dzieje. Co się dzieje?
    robson1983
    Level 1  
    Witam ,mialem ten sam problem -wait for usb connecting, dodam ze usterka powstala na skutek upadku na dywan z niewielkiej wysokosci ,rozbieralem ,czyscilem, probowalem naprawiac programem Philips Device Manager i nic. Oddalem do serwisu autoryzowanego philips na Dzielnej w Warszawie, zabulilem 30 zl za ekspertyze ,serwis odpowiedzial ze plyta glowna jest uszkodzona ,ze nie maja czesci , naprawa droga i ogolnie ze nie oplaca sie naprawiac. Odnioslem wrazenie jakby tej diagnozy nie przeprowadzili zgarneli 30 zeta i chcieli mnie zbyc. Zastanawiam sie czy nie isc do innego serwisu.

Dodano po 5 [godziny]:

Odebralem dzisiaj mp4 z serwisu philips na dzielnej 21 i tak jak myslalem pracuja tam dyletanci i oszusci,mowili ze poszla plyta glowna, zainstalowalem jeszcze raz Philips Device Manager, wcisnolem przycisk volume + w mp4 i podlaczylem jednoczesnie kabel usb ,nacisnolem napraw ,wyswietlilo sie ze program naprawia ,po ok 1 minucie wyswietlil sie komunikat ze urzadzenie zostalo naprawione. Wykasowalo mi muzyke ,zdjecia i filmy ale dziala jak przed usterka.
    Ekspert_Philips
    Level 13  
    W przypadku problemów z urządzeniami Philips radzimy zwracać się do autoryzowanych serwisów Philips Polska. Znajdziesz je tu: Link Serwis na ulicy Dzielnej w Warszawie, nie jest naszym autoryzowanym serwisem.

Pozdrawiam,
    Ekspert Philips,
    Łukasz Kazimierczak