Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Reno Megane 1,9 DCI 2004 r. -nie odpala

72wiesiek72 03 Nov 2009 10:34 3979 10
    72wiesiek72
    Level 10  
    Pokrótce opiszę problem. Dziś rano samochód odpalił normalnie. Po przejechaniu 1 km. zatrzymałem się aby kupić papierosy odstawiłem silnik wysiadłem.Po podejściu do samochodu central zadziałał otworzył dżwi, wsiadłem i problem się zaczął.
    Nie można wogóle otpalić samochodu, nawet nie można włączyć radia.
    po wyjściu z samochodu nie działa centraly zamek. Zawsze światła mrugały po naciśnięciu pilota.Na desce rozdzielczej pomiędzy SERWIS a STOP pali się tylko na stałe czerwona dioda, więcej nic się nie pali. Czy wie ktoś co jest grane?
    Hans30
    Level 28  
    Standart nie czyta ci karty masz problem raczej z immo albo dobry elektronik bedzie tanio wtedy albo Asso wtedy cena bedzie jak za zboże .
    tomrom1985
    Level 30  
    Zgadzam się z kolegą- to wina immo. Megane od zawsze miały ten problem....A może kod awaryjny..
    72wiesiek72
    Level 10  
    podładowalem akumulator, narazie jest ok. Ale nie wiem czy na sto procent podładowanie pomogło. Czy faktycznie imobilajzer?

Dodano po 14 [minuty]:

a jeszcze jedno, gdyby trzymał imobilajzer to dioda pomiędzy STOP a SERWIS nie powinna mrugać na czerwono ? U mnie diada cały czas pali się na czerwono nie mruga.
    tomrom1985
    Level 30  
    Dioda powinna migać jeśli immo jest uzbrojone.
    72wiesiek72
    Level 10  
    ale nie mrugała, czyli co to nie immo?
    tomrom1985
    Level 30  
    Nie mruga tylko świeci ciągle jak dobrze zrozumiałem. Odłącz akumulator na 5 minut i podłącz. Zobacz czy dioda nadal będzie świecić. Nie wiem czy ten model można odpalić kodem awaryjnym - tu pytanie d klegów. Jeśli tak to poproś o wygenerowanie kodu i wtedy wykluczymy lub potwierdzimy immo.
    72wiesiek72
    Level 10  
    tak, po 4 godzinach od ładowania akumulatora podłączyłem i jest ok., czy ktoś wie czy można ten model odpalić kodem awaryjnym, jeśli tak to prosiłbym o podpowiedz jak to zrobić
    leon741
    Level 2  
    witam chciał bym odświeżyć temat gdyż tylko to znalazłem na forach w sumie przypadek podobny do mojego a co się dzieje zaraz opiszę..
    Samochód nie odpala słychać jakieś brzęczenia, radio gaśnie ,światło w kabinie kontrolki na
    tablicy też głupieją, brak świateł, kierunkowskazów, zamek centralny nie działa, niekiedy zachowuje się niby normalnie aż do kolejnego przekręcenia kluczyka, nie reaguje na pilota , wycieraczki raz działają raz nie poczytałem na kilku innych forach między innymi tu ale nikt nie udzielił konkretnej odpowiedzi. Z tego co czytałem te auta mają tendencję do psucia się elektryki oczywiście jak jest dobrze to wszystko gra ale jak już dojdzie do awarii to zaczynają się schody. Prosił bym o jakąś podpowiedź może ktoś miał też taki przypadek. Z góry dziękuję
    wartata
    Level 15  
    72wiesiek72 wrote:
    ten model odpalić kodem awaryjnym
    nie
    leon741
    Level 2  
    Kodem awaryjnym nie bardzo rozumiem.Możesz to opisać co i jak ?