Witam, są różne modele tych splitterów i proszę o poradę jakie komponenty kupić do podziału cyfry + razem z dekoderem, nie trzeba mi splittera wifi, jestem oddalony około 15 metrów od anteny.
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over therehakowy wrote:Więc tak, potrzeba mi:
-dual konwerter
-dekoder
-splitter
Wtedy dual konwerter załączam do anteny, kable satelitarne podłączam do niego do obu dekoderów, potem do splittera wkładam kartę cyfry + i kablami telefonicznymi podłączam od splittera do obu dekoderów. I wszystko ma wtedy działać w porządku? Jeszcze pytanie, czy przez ten splitter nie będzie żadnych spadków jakości oglądanego obrazu itd.., bo mi na tym zależy, bo ja się podpinam do tej cyfry i wszystko ma działać i jakość ma być taka jaka była.
I czym się różni ten spliter co pan podał w powyższym poście od tych co sprzedają na allegro, jak czytam w specyfikacji to nie ma jakiegoś filtru EMM.
Jaki jeszcze polecacie dekoder kupić, taki niedrogi, a dobry.
Jeszcze jedno czy podział cyfry + przy użyciu tej konfiguracji , którą wymieniłem ze splitterem będzie najlepszym i najprostszym wyborem?, czy istnieją jeszcze inne sposoby podziału cyfry?
hakowy wrote:Czyli jeszcze raz to zestawienie części , które potrzebuje kupić do podziału cyfry +: 1x dual konwerter, 1x dekoder, 1x splitter, kabel satelitarny, 1x karta kliencka. Czy wszystko się zgadza?
Jeśli chodzi o dekoder to brałem pod uwagę, albo taki najtańszy jak np. ten philipsa, albo taki z możliwością nagrywania programów na swój dysk twardy lub dołączany o ile takie są i w miarę nie drogo, w ogóle nie znam ich cen i nie orientuje się w tym rynku więc prosiłbym o przybliżenie.
hakowy wrote:Dziękuje za porady, jeszcze mam wątpliwości co do tego tunera, patrzyłem tak na ten model fergussona FK-6900 , czy było by coś lepszego do nagrywania na zewnętrznym nośniku USB?, czy to najlepszy wybór tego modelu? Np. ten model Opticum 7300L 2CX PLUS lub ten LINBOX 7817
A czy opcje byłyby takie jak na n-ce, że można przewijać ,zatrzymywać program, czy to zależy od hardware?
hakowy wrote:Hm, właśnie przeczytałem na stronie, że Ferguson 6900 nie współpracuje ze splitterami http://sklep.delta.poznan.pl/cardsplitter-sp-...wer-przewodowy-do-cyfry+-200m_c494_p3645.html. Czytam w opiniach, że jednak ludzie narzekają na ferguson 7900/6900, bo zawiesza się na cyfrze +. Generalnie to sam mam fergusona d880hx(odtwarzacz dvd) i też niestety zawieszał się wiele razy mimo najnowszego oprogramowania.
A LINBOX 7817 lub OPTICUM 7300 2CX PLUS nie będzą lepszym wyborem niż Ferguson FK 7900 ?
hakowy wrote:
A co do tunerów to co wiesz o linboxach, że je odradzasz? Ja czytałem opinie to ludzie odradzali opticumy, a o fergusonach mówili, że im się zawieszały.
Dodano po 3 [godziny]:
sunlux wrote:hakowy wrote:Hm, właśnie przeczytałem na stronie, że Ferguson 6900 nie współpracuje ze splitterami http://sklep.delta.poznan.pl/cardsplitter-sp-...wer-przewodowy-do-cyfry+-200m_c494_p3645.html. Czytam w opiniach, że jednak ludzie narzekają na ferguson 7900/6900, bo zawiesza się na cyfrze +. Generalnie to sam mam fergusona d880hx(odtwarzacz dvd) i też niestety zawieszał się wiele razy mimo najnowszego oprogramowania.
A LINBOX 7817 lub OPTICUM 7300 2CX PLUS nie będzą lepszym wyborem niż Ferguson FK 7900 ?
FK-6900 działa bez żadnego problemu ze spliterami PYCHa - wpis na delcie nie jest wiarygodny - zdarzają sie pomyłki (aktualny soft w odbiorniku sat i cardspliterze to podstawa).
FK-7900 dziła u moich klientów w różnych konfiguracjach (cyfra, polsat, tnk, a nawet cyfra + polsat) i nie ma żadnych problemów.
Tunery o których piszesz to podobna półka cenowa i równiez jakościowa.
Już wybrałbym OPTICUMa 7300.