Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

DSR 7201/91 a spliter Server RFlink 100

bromen 04 Lis 2009 00:30 3958 2
  • #1 04 Lis 2009 00:30
    bromen
    Poziom 11  

    Witam, Mam problem z Philps-em DSR 7201/91 PVR podłączonym pod spliter bezprzewodowy Serwer RFLink 100. Cała sieć składa sie z 4 tunerów w czterech pokojach, 3 tunery to Philips-y DSX6010 i jeden właśnie DSR 7201/91 HD oraz wspomniany wcześniej RFlink 100 z czteroma kartami. Odległość między tunerami a spliterem to około 10-15 metrów. Na trzech tunerach wszystko działa ok, ale na DSR 7201/91 jest problem raz zadziała a raz nie, ale przeważnie wyświetla się napis, że jest zła karta. Oczywiście przekładałem karty i w DSX 6010 działają prawidłowo(czyli karty sprawne). Wyciągałem oryginalną kartę C+ i wsadziłem w slot DSR-a też działa bez problemu(czyli tuner sprawny). Karta ma czerwoną diodę, która sygnalizuje zasilenie ze slotu i jak ta dioda się nie zapali to nie działa a jak parę razy włożę i wyciągnę kartę to nagle potrafi sie zapalić i wtedy wszystko działa prawidłowo. Potrafi zgasnąć podczas przełączania kanałów i wtedy sie strasznie trzeba namęczyć aby ponownie odpaliła. Spliter kupiłem na allegro w wykazie jest ten model. Dzwoniłem nawet do sprzedawcy to mi powiedzieli ze nie słyszeli o takim przypadku. Nie wiem co jest grane dlaczego na tym DSR 7201 nie chce działać.

  • #2 04 Lis 2009 20:46
    jacekoz52
    Poziom 14  

    Jeżeli masz stary soft w dekoderze to go zaktualizuj - być może tu jest problem /choć niekoniecznie/ .Ten dekoder już tak ma , w każdym razie na wielu dsr 7201 są takie objawy . Ja mam ten tuner , pioneer , globo s1 i małego philipsa i wszystko jest ok. U kolegi natomiast podobnie się dzieje jak u Ciebie . Oczywiście przy RFlink 100 .

    Pozdrawiam

  • #3 04 Lis 2009 23:24
    bromen
    Poziom 11  

    Też pomyślałem, że wina może leżeć po stronie soft-u. Ale właśnie może jest odwrotnie, że na starym oprogramowaniu te karty działały a na nowym sa problemy. Producent jak je testował to pewnie na starym. Ja ten tuner mam z 2 miesiące na początku miałem tylko oryginalną kartę cyfry+, spliter RFlink zamontowałem już po aktualizacji oprogramowania, więc nie wiem czy na starym oprogramowaniu działało czy nie. Ciekawi mnie czy jest jakaś możliwość przywrócenia starego soft-u. @jacekoz52 piszesz ,że u Ciebie działa na nowym oprogramowaniu i naprawdę nic sie nie zacina?.

 Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME