Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Golf II1.9 wyciek oleju z okolicy filtra.

merlin181 02 Nov 2009 08:54 3399 5
    merlin181
    Level 2  
    Witam,
    mam problem z Golfem III 1.9 bez turbiny. Dwa tygodnie temu wyminiłem olej i filtr. Parę dni temu zauważyłem małą plamkę oleju. W związku z tym, że pojawiała sie regularnie wymieniłem filtr na nowy. Tak jak wczesniej nasmarowałem uszczelkę olejem, po dokręceniu filtra rozgrzałem olej i dokręciłem łańcuszkiem ile tylko się dało. Wczoraj zrobiłem 100 km postawiłem autko pod blokiem olej nie kapal zadowalony poszedłem spać.
    Dziś rano przestawiłem tylko samochód na inne miejsce parkingowe, patrzę a tam znowu ten jeb... olej wycieka. Nie ma tego dużo ale przed wymianą oleju takie historie nie miały miejsca. Macie pomysł o co może chodzić? Z gory dzięki za każdą pomoc.
    carrot
    Moderator of Cars
    Quote:
    po dokręceniu filtra rozgrzałem olej i dokręciłem łańcuszkiem ile tylko się dało

Filtr dokręca się ręką, a kapać wcale nie musi z pod niego
    merlin181
    Level 2  
    jak dotykam filtr od spodu jestw oleju.. Jeżeli nie z filtra to skąd? Ja nie mam żadnych pomyslów...
    MELON197
    Level 15  
    Jeśli masz chłodniczkę oleju(kwadratowy element z podłączonymi 2 przewodami od cieczy chłodzącej,nad filtrem oleju)to prawdopodobnie z pod niej(tam też jest uszczelka).
    1Remus
    Level 16  
    Sprawdz uszczelke pokrywy zaworow.