logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Podzielnik Ciepła - Czy da się to jakoś obejść?

db_BB 05 Lis 2009 18:54 4764 0
REKLAMA
  • #1 7219969
    db_BB
    Poziom 1  
    Witam,

Był dawno temu temat odnośnie prób oszukania podzielników ciepła. Zacząłem szukać w sieci informacji na ten temat gdyż uważam to za złodziejstwo ze strony Elektrociepłowni lub Spółdzielni gdyż w domu mam zimno jak na dworcu a rocznie płace za ogrzewanie około 1300zł. Zaznaczam że nie odkręcam kaloryferów gdyż mnie po prostu nie stać na dopłaty do spółdzielni. Mój kolega sąsiad grzał tak na pół gwizdka w domu i jemu wyszło 3000zł za ogrzanie mieszkania 47m2. Moi rodzice w Domu Jednorodzinnym o powierzchni 120m2 za cały rok wydają na ogrzewanie i podgrzewanie zimnej wody 3200zł (tylko centralne na gaz) wiec coś tu jest nie tak.

A odnośnie obchodzenia tego badziestwa. Czy nie można by po prostu tego zdjąć z grzejnika? Przecież plomby i zabezpieczenia są ale w miejscach takich żeby nie otworzyć podzielnika. A gdybyśmy go ściągnęli zupełnie jeśli się da w ogóle? Co prawda śruby są od wewnątrz podzielnika a do środka grzejnika nie ma dostępu ale pytam z czystej ciekawości czy ktoś coś takiego próbował i ma może jakiś sposób na to?

Jakieś pomysły lub rady?

Tutaj jest link dokładnie to podzielnika które mam w mieszkaniu Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany

Z góry dzięki

Jest tam również katalog ze wszystkimi parametrami.

Moderowany przez jankolo:

Nie pomagamy w łamaniu prawa i oszustwach

• REKLAMA
REKLAMA