Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Alpine 9833r + audison lrx 1.400 + RF p3d212 = sub nie gra.

CzopiW124 06 Nov 2009 18:16 1686 10
    CzopiW124
    Level 10  
    Witam.
    Mam nastepujący problem, mianowicie dziś poskładałem wszystko do kupy, popodłączałem tak jak należy a sub odmawia współpracy.
    Wzmacniacz sie śweci lecz dzwieku brak:!:
    Dodam ze na radyjku mam : SUBWOOFER=>ON.

Bym był wdzięczny za pomoc:D

pozdrawiam

CzopiW124;)
    Zladok
    Level 21  
    sprobój podłaczyc coś w stylu discmana/mp3 pod rca wzmacniacza (poprze jack<-->2xRCA, jak np. jest komputer z wieżą połączony), jeżeli będzie dzwięk - to coś jest źle ustawione na radiu/ lub zepsute, ew przewód RCA.
    A, w jakiej pozycji jest gain?
    Czy nie podłączyłeś przewód RCA pod złe wejście na wzmacniaczu? -bo, może podłączyłeś pod wyjście sygnału z wzmaka?
    Przewody głosnikowe sprawdzałeś? -może któryś nie jest połączony, np wewnątrz skrzyni?
    CzopiW124
    Level 10  
    Sub i skrzynia są napewno OK bo zostały przełożone ze starego samochodu.
    Wiec to albo coś w radiu albo RCA, ale Chinche raczej odpadają bo sam je prowadziłem,wiec uszkodzenie mechaniczne raczej odpada.

Myślalem o jakiś ustawieniach suba w radiu(wyciszenie bądz coś takiego)

Z podłączeniem czegoś grającego na RCA będzie problem ale poszukam, może coś wymyslę.

pozdrawiam
    CzopiW124
    Level 10  
    Pociągnołem nowe RCA- nic nie pomogło
    Podpiołem lapka pod sam wzmachol to samo:/ Wiec albo coś ze skrzynią albo wzmacinacz padł, ale czy wzmacniacz moze nie działac gdy świeci sie zielona lampka?
    Zladok
    Level 21  
    a, weź podepnij na moment skrzynie do np. jakiejś wieży w domu - jeżeli głośnik się odezwie (obojętnie jakim pasmem), -to coś jest nie tak z wzmakiem.
    Wzmacniacz może nie działac przy zapalonej zielonej lampce (bo tak naprawde ta lamka pokazuje, że prąd dopływa prawidłowo do wzmacniacza)
    A, tak wogole - masz gdzieś możliwośc podjechac do jakiegoś serwisu rtv? -oni ci tam szybko sprawdza co jest grane - zaplacisz najwyzej 10zł, a może i wogóle nic. Albo jakiś twój kolega w pobliżu ma może CA - też by wszystkie wątpliwości szybko się rozwieją
    crazy_88
    Level 42  
    możliwe że masz wyciszony sub. bo volume na wzmaku zakładam że jest oki:) to nie jest te radio co tylnie wyjście można zamienić na sub lub na tył?
    CzopiW124
    Level 10  
    crazy_88 wrote:
    możliwe że masz wyciszony sub. bo volume na wzmaku zakładam że jest oki:) to nie jest te radio co tylnie wyjście można zamienić na sub lub na tył?

Własnie nie mogę sie z tym połapać:/
    Może ktoś z użytkowników 9833/35 pomoże:)

Jeżeli chodzi o wzmacniacz to jest rozkręcony na 1/2.
    Sub sprawdzony pod innym wzmacholem gra normalnie.
    crazy_88
    Level 42  
    A sprubój zresetować radio:)
    CzopiW124
    Level 10  
    A jak:?::|
    crazy_88
    Level 42  
    Powinien być przycisk na panelu lub pościągnieciu panelu w radiu.
    CzopiW124
    Level 10  
    Dziś wkońcu po przełożeniu całego sprzętu doszedłem z kumplem co było nie tak:):)
    Ani radio,ani wzmaczniacz-wszystko było sprawne.
    Okazało się, że masa była przykręcona do śrubki która tak naprawdę nie uziemiała.

dzięki wszystkim za zainteresowanie i pomoc:)

pozdrawiam
    CzopiW124:)