Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Belkin i internet z kablówki

07 Lis 2009 00:21 1743 4
  • Poziom 12  
    Witam.

    Moj problem opiera sie na routerze Belkin i kablowce (vectra). Model routera F5D7230-4. Nastepujaco przechodzac do rzeczy. Dzialal mi bez problemu gdy mialem zainstalowanego XP na lapku a teraz wgralem sobie Windows 7 i na poczatku mi dzialal router a teraz niestety juz nie. Siec jest utworzona pieknie wykrywa siec, loguje sie (siec publiczna) i nie ma polaczenia z netem. A wyskakuje mi ciagle cos takiego ( karta sieciowa ,, Polaczenie lokalne" nie ma poprawnej konfiguracji protokolu IP ) to wyskakuje gdy daje aby system naprawil problem. Nie wiem o co chodzi za bardzo bo nie orientuje sie w sprawach sieciowych. Zas nie moge wogole sie polaczyc z routerem , nie moge wejsc w jego konfiguracje ;/ wylaczone sa zapory systemu , wylaczony jest NOD32 i dalej to samo. Wkladam plytke z Belkina ale niestety przy opcji laczenia z routerem jest lipton (nie laczy) i karze mi zrestartowac kompa i wtenczas wyskkauje okno laczenia ale nie laczy kompa z routerem i o co w tym chodzi ????

    Pozdrawiam:|

  • Poziom 20  
    zapewne nie działa na routerze dhcp czyli przyznawanie adresów ip

    zapewne adres twojego routera to:
    192.168.0.1
    lub
    192.168.1.1

    spróbuj z jednym i ewentualnie z drugim zmieniając końcówkę np. na 10
    maska sieci to 255.255.255.0
    możesz też ustawić adres router i dnsa na taki jak powyżej routera - identyczny routera przy którym będzie komunikacja
  • Poziom 12  
    zrobilem tak jak mowisz i nic z tego nie moge sie zalogowac na ten router. A najlepsze jest to ze teraz wlasnie dzialam na wifi z routera , zas jak podpinam przez kabel kompa z routerem nie wykrywa sieci parodia jakas, wpisuje to co podales i nic zadnego odzewu a kiedys wpisywalem 192.168.2.1 i dzialalo mi z poczatku zas pozniej juz nie dziala ;/ w kazdym razie dalej nie moge sie zalogowac na router... wszystkie zapory wylaczone , antywirus tez... ktos ma jakis pomysl o co w tym chodzi ??

  • Poziom 20  
    KRZYSIEK_VIGO napisał:
    zrobilem tak jak mowisz i nic z tego nie moge sie zalogowac na ten router. A najlepsze jest to ze teraz wlasnie dzialam na wifi z routera , zas jak podpinam przez kabel kompa z routerem nie wykrywa sieci parodia jakas, wpisuje to co podales i nic zadnego odzewu a kiedys wpisywalem 192.168.2.1 i dzialalo mi z poczatku zas pozniej juz nie dziala ;/ w kazdym razie dalej nie moge sie zalogowac na router... wszystkie zapory wylaczone , antywirus tez... ktos ma jakis pomysl o co w tym chodzi ??


    Skoro działa przez wifi to odczytaj stamtąd jakie są adresy ip
  • Poziom 12  
    ale dziwna sytuacja bo zrobilem tak kabel z modemu dalem do routera do port 1 a drugi kabel dalem do wejscia modemu w routrze i druga koncowka jest nie podpieta do niczego i mam neta przez wifi heh ten belkin mnie coraz bardziej zadziwia.. zas dalej nie moge wejsc na ten router nie wiem co jest grane , belkin to faktycznie taki syf ??