Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

renault megane coupe 16, 8V 1996r (IMMO)

ZigUSSS 07 Nov 2009 18:32 9299 22
SterControl
    ZigUSSS
    Level 10  
    witam. posiadam w/w samochód, jednak wczoraj zgóbiłem ostatni kluczyk (z podczerwienią).
    więc do generatorem pin nic nie zrobie bo niemam kluczyka.
    Posiadam jedynie jak każdy właściciel samochodu VIN.
    czy mógłbym prosić o lin do jakiegoś calca VIN-PIN.
    wtedy mógłbym kupić stacyjke wraz kluczykami i przyuczyć je dojedo imMo-sterownika
    za niewielkie pieniądze i czieszyć się moją Megii.
    Usuniecie IMMO off w mojej okolicy to dość suży wydatek.

Z przyjemnośćią przyjme wszelkie sugestie (nie licząc ASO)
  • SterControl
    jabrob
    Level 13  
    Witam ,mozna zdeaktywowac immo,ale najpierw trzeba miec pin do uruchomienia awaryjnego.Wprowadz kod ,zapal silnik,wyjmij bezpiecznik alim...,wloz go z powrotem i gotowe,ale jesli odlaczysz akumulator to immo sie uaktywni to powtoz te operacje.ja tak jezdzilem 8miesiecy az znalazlem na elektrodzie jak zaprogramowac kluczyk
    Anonymous
    Anonymous  
  • SterControl
    jabrob
    Level 13  
    mnie sie udalo,jesli piszesz do mnie Motronic
    ZigUSSS
    Level 10  
    wiec z vin nieda się wyciągnąć pin-u ;(.
    wic najlepiej chyba wyjdzie usunąć immo . szkoda.
    na allegro widziałem już gotowe sterowniki bez immo w cenie 270 + przesyłka... + czekanie ..... a jestem bez samochodu trochę ugotowany
    jabrob
    Level 13  
    Pin dostalem z ASO na podstawie numeru nadwozia
    ZigUSSS
    Level 10  
    hmm aso to w krakowie najbliżej mam jakim busem się dojedzie :),
    a wiecie może ile zawołają za takiego PINA
    jabrob
    Level 13  
    We Wloszech dostalem telefonicznie za darmo,a w Polsce ludzie pisali 70zl.
  • Helpful post
    Anonymous
    Anonymous  
    jabrob
    Level 13  
    na podstawie VIN-u w ASO sprowadza nowy kluczyk z pilotem koszt tutaj w it 110E a w Polsce chyba 700zl,ale PIN do reni tez jest potrzebny,a ta kombinacja z bezpiecznikiem alim ub.. to moj patent,przypuszczam ze nawet zabojady tego nie wiedza.pozdrawiam i zycze powodzenia.

Dodano po 31 [minuty]:

Motronic wrote:
    Z VIN będziesz miał PIN, ale też nikt pewny nie jest czy nie była zmnieniana skrzynka bezpieczników ( UCH/UCBIC)
    oczywiscie wg mtronica skrzynke bezpiecznikow w reno zmienia sie jak filtr powietrza
    ZigUSSS
    Level 10  
    aaaa.... czyli tak:
    1- aso i dostane pin
    1a) będę miał pin to mogę dokupić bylejaki kluczyk od megane z 96r i do douczyć mojego pinu
    1b)lub wprowadzic ręcznie pin i wyciągnąć bezpiecznik - i pozbyć się immo wraz z centralką (pózniej dokupić jakiś tam pilot z centralką)
    1c) jeśli wymieniono mi skrzynke bezpiecznikową to PIN z ASO moge sobie w d..... głęboko ;(
    2)najrozsądniejszym według mnie rozwiązaniem będzie chyba zkup np. na alegro sterownika bez immo - w tym moim przypadku - cena ok 280pln + nową stacyjke + centralke na radiówke.

2a) na mojej okolicy (Wolbrom) z off immo zaśpiewali mi 450pln no chyba ich.... !!!!! ( no i plus zamki stacyjka ....)

2)b odnośnie ASO i kluczyka 700 no to trochę szczególnie ze to za 1 kluczyk pewnie - a jak będę miał już wymienianą skrzynkę bezpiecznikową i okarze się ze kluczyk nie trybi :(

3))))) bez samochodu jestem "spalony" a nie chce ryzykować, że pin będzie zły :( - hmm ciekawe ile wołają z PIN i ile się na niego czeka .

dziękuje za wszelkie sugestie i przepraszam za ortografie

Dodano po 50 [minuty]:

dodam ostatnie pytanie na, które prosiłbym tylko o odpowiedz TAK i NIE :)
    czy są gdzieś generatory do VIN to PIN dla MEGANE czy to tylko bujda
    Anonymous
    Anonymous  
    ZigUSSS
    Level 10  
    no ok.
    przy kupnie sterownika musze podać:
    SIEMENS
    S105300103 B - nr jest ważny czy wystarczy powiedzieć ze jest to 1,6 8V z 96r bez klimy i po sprawie
    janusz2008
    Level 33  
    Generatorów pinu z vinu niet.Francuzy zakładali że BSI i UCH są nie wymienne i pin jest na stałe dopisany do auta. Mają VIN, to jest i PIN. Jednak się pomylili, bo u nas wszystko jest możliwe.
    Anonymous
    Anonymous  
    ZigUSSS
    Level 10  
    Motronic ok rozumiem czyli musze podać
    HOM7700860319
    i
    S105300103 B

hmm ale to nie jest tak że 2 takiego o tych samych nr nie ma ???
    ... nie wystarczy podać jakiegoś jednego nr czy cos
    Wiecie pytam bo kasą nie śmierdz..... a nie chce wtopić :(
    wybrałem już metodę .... zamówię na allegro bez immo :(
    janusz2008
    Level 33  
    I jak myślę podłączysz sam i będzie ok?. A tu ,,dupa,, i kod się dopisze.
  • Helpful post
    Anonymous
    Anonymous  
    janusz2008
    Level 33  
    Tak zakładali, ale tylko czyste i telekod. Znam to.
    ZigUSSS
    Level 10  
    Motronic - dzięki za przypomnienie ...jestem nowy i naprawde zaczynam dopiero ogarniać co i i jak na forum ;);:)

JANUSZ2008 - czyste i telekod ??? tzn bez immo.
    a wymiana sterownikia na sterownik bez immo to przecież opiera się tyko na tym że odpinam akumulator przepinam sterownik zapinam akumulator
    I MA DZIAŁAĆ :), chyba że nie mam racji proszę o korektę
  • Helpful post
    małek
    Level 21  
    Kolego ZigUUUS słuchaj Motronica i rób immo off, w starych reniach problem imma powraca jak bumerang, także zamiast wydać uczciwej kasy za off możesz kilka razy dopisywać klucze, wymieniać plip-y, finalnie dostając piany na twarzy w sytuacji kiedy potrzebujesz auta i docelowo ponosząc większe koszty (problem powróci napewno) niż wycięcie tej zarazy.
    ZigUSSS
    Level 10  
    pytanko odnośnie kodowania kluczyka :)
    jeśli będe miał nowy zestaw do opalenia megane i tylko jeden kluczyk.
    Czy bede mógł kupić sobie od innego megane kluczyk i nauczyć sam go kodu pin ??? wiecie zapasowy będzie ten klucz do rozbrojenia centralki i immo a u klucznika dorobie sobie zwykły bez (pilota) do stacyjki ???....
    ale nakręciłem mam nadzieje że ktoś to zrozumie