Witam stanowczo odradzam LG nie polecam są awaryjne w rodzinie były trzy sztuki i wszystkie w naprawie.
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over therepożeracz kartofli wrote:To łatwe zadanie. Wszystkie SONY z serii KDL-32W5xxx pobierają 80-90W podczas pracy i 0,17W w stanie czuwania. Dla mnie to istotny parametr, który był głównym czynnikiem, branym pod uwagę podczas zakupu. W całym domu schodzę z kosztów energii (energooszczędna lodówka, porządne LED'y zamiast tradycyjnych żarówek, itd.).Prądu zżera akurat mniej niż te wasze LCD. Robiłem pomiar i uśredniony wychodzi ok.118W. Pokaż mi LCD 32 cale który tylko tyle pobiera
Quote:Wszystkie SONY z serii KDL-32W5xxx pobierają 80-90W podczas pracy i 0,17W w stanie czuwania.
Quote:wiec prosze nie zdziwcie sie jak sie okaze iz sredni pobor w lcd i plazmach jest zblizony.
pożeracz kartofli wrote:Quote:wiec prosze nie zdziwcie sie jak sie okaze iz sredni pobor w lcd i plazmach jest zblizony.
No tak mówią podobno... Ale warto zrobić swoje własne pomiary i wtedy dopiero się wypowiadać. Poza tym my tu gadamy o LCD w porównaniu do crt, a nie plazmie.
Quote:lecz zbliża się chwila, gdy granica między tymi dwiema technologiami się zatrze i to LCD będzie lepsze.
Quote:Kąty widzenia faktycznie nie są idealne, ale dastycznych różnic nie ma. Natomat z ową czernią obawiam się, że już LCD pobił CRT
Quote:LCD nie męczy tak oczu i nie szkodzi tak zdrowiu, jak CRT.
Quote:Reasumując - każda technologia ma swoje zalety i wady
Quote:Jeśli TV CRT są takie doskonałe, to dlaczego nadal nie rozwija się tej technologii?